Actualment l’entitat presta el Servei d’Atenció al Poble Gitano i els esforços se centren especialment en millorar l’èxit escolar d’aquest col·lectiu

  • Categoritzat com: Educació Benestar Social i Inclusió
  • Serveis associats: Educació

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Benestar Social, Teresa Recasens, i el regidor d’Educació, Jordi Barberà, han rebut avui un grup de representants de l’Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans (AGIPCAT), encapçalat pel president de l’entitat, el cambrilenc José Miguel Jiménez. En la trobada també hi ha participat el gerent de l’associació, David Batista, la dinamitzadora Noemí Carbonell, i la mediadora intercultural, Alba Santiago.

Actualment aquesta entitat presta el Servei d’Atenció al Poble Gitano i els esforços se centren en millorar l’èxit escolar d’aquest col·lectiu a través de l’acompanyament a l’alumnat i les famílies i duent a terme l’Estudi Assistit, que compta amb la figura d’una mediadora gitana que és un referent positiu d’èxit escolar per als nois i noies.

La reunió ha servit per parlar d’aquest servei per apropar els diferents recursos municipals a la comunitat gitana, i de les mediacions en  l’àmbit escolar, comunitari i amb serveis socials, en el marc d’un treball conjunt amb els Departaments d’Educació i Benestar Social de l’Ajuntament. A més, l’entitat també està duent a terme  altres activitats al Centre Cultural de Cambrils, com el programa d’inserció sociolaboral Mentors i l’espai lúdic Projecte Vitamina.

AGIPCAT és una entitat sense ànim de lucre formada per persones gitanes i especialistes en la cultura gitana, que compta amb una quinzena d’associacions gitanes de tot Catalunya i la Catalunya Nord. La finalitat de l’AGIPCAT és promoure, donar a conèixer i impulsar la difusió de la cultura gitana catalana perquè sigui reconeguda; incorporar i fomentar la imatge de la dona gitana a través de cursos i activitats dirigides per les pròpies dones i potenciar la investigació, entre altres. Els seus àmbits d’intervenció són la infància, l’adolescència i la joventut, la inserció laboral, la pobresa i l’exclusió social.