La nova plataforma utilitza l’eina del Consorci AOC i permet compartir informació i obtenir indicadors visuals de manera més eficient i automàtica

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Ajuntament de Cambrils ha estrenat avui un nou portal de transparència que permet publicar indicadors més visuals de forma automàtica, facilitant l’accés de la ciutadania a la informació i millorant l’eficiència de l’administració. Cal tenir en compte que fins ara la majoria d’indicadors s’obtenien de forma manual i això suposava una gran càrrega de feina pel personal, que ara es podrà dedicar a  l'obtenció de més indicadors per seguir millorant la transparència.

El nou portal de transparència utilitza una eina que el Consorci AOC ofereix a totes les administracions públiques catalanes. Aquest programari comú no té cost directe per l’Ajuntament i significa un estalvi en la gestió, administració i el desenvolupament de noves funcionalitats per proporcionar una informació més clara, una millor accessibilitat i un llenguatge més fàcil i visual. A més, d’aquesta manera, el portal de Cambrils tindrà el mateix aspecte que altres portals del territori que comparteixen aquest entorn de l’AOC i els que s’hi aniran incorporant progressivament.

El regidor de Transparència i Govern Obert, Santi Gámez, ha destacat la importància de millorar la transparència perquè la ciutadania tingui accés a informació rellevant sobre les accions del govern municipal i es puguin prendre decisions . En aquest sentit, el regidor ha explicat que el portal de transparència és la clau d’un govern més obert i per tant més eficient perquè facilita la rendició de comptes amb la ciutadania i fomenta la participació en la presa de decisions.