L’alcalde, la regidora d’Igualtat i l’activista cambrilenc Juan Luis Fernández han llegit una declaració institucional davant de l’Ajuntament. El consistori ha organitzat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+.

  • Categoritzat com: Igualtat
  • Serveis associats: Igualtat

L’Ajuntament de Cambrils ha reivindicat els drets de les persones a viure la seva identitat amb plenitud sense desigualtats, discriminacions i violències amb la lectura de la declaració institucional del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+.

L’acte ha començat amb la benvinguda de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, que ha parlat sobre la riquesa de la diversitat. Posteriorment, la regidora d’Igualtat, Ingrid Duch, i l’activista cambrilenca i coautor del llibre “Un viaje a Oz”, Juan Luis Fernández, han llegit el manifest aprovat pel Govern de la Generalitat.

La lectura, que ha comptat amb la presència d’altres regidors i regidores del consistori, la cap de la Policia Local i la cap de la unitat d’atenció a la víctima de Mossos d’Esquadra, forma part dels actes organitzats  pel consistori cambrilenc per sensibilitzar la població i trencar els estereotips d’aquest col·lectiu.

La programació continuarà divendres 30 de juny amb el Cicle de Cinema LGBTI+ organitzat per l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre (ACTE), que projectarà una selecció de cinc curtmetratges a l’Ateneu Juvenil.

Pel públic familiar, el diumenge 2 de juliol a partir de les 18 hores a la plaça Mossèn Batalla s’instal·larà la caravana de Cuentropía, amb jocs, narració de contes i racó de lectura sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere. A més, fins el 28 de juny es pot visitar la mostra artística Habitar el vermell: Diàlegs” a la Sala Àmbits del Centre Cultural, i fins el 9 de juliol l’exposició de llibres “Sortim de l’armari amb orgull” a la Biblioteca Josep Salceda i Castells.