Està prohibida la pesca amb arpó, fondejar i pescar amb vaixells i pescar amb canya des de les esculleres i espigons. Entre el 15 de maig i el 15 de setembre només està permesa la pesca amb canya en horari nocturn de 21h i les 3h.

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals
  • Serveis associats: Platges de Cambrils

El regidor de Serveis i Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès, recorda que la reserva marina de la platja del Cavet té una normativa específica que cal complir per protegir i preservar la flora i la fauna de la zona, tal com contempla l’ordenança municipal.

En aquesta zona, que des d’aquest estiu està abalisada amb biòtops ecològics, està prohibida la pesca amb arpó, no s’hi pot fondejar ni pescar amb vaixells, ni tampoc està permès accedir ni pescar amb canya des de les esculleres o espigons.

A més, entre el 15 de maig i fins el 15 de setembre, només es pot pescar amb canya en horari nocturn de les 21h a les 3h. En aquest sentit, l’Ajuntament també recorda que per evitar accidents amb banyistes i altres usuaris de les platges, s’ha de ser curós amb els hams i altre material de pesca i s’han de recollir totes les deixalles generades, col·laborar amb els serveis de neteja i respectar els horaris.

Properament l’Ajuntament de Cambrils té previst instal·lar senyalització terrestre en aquesta zona per indicar a les persones usuàries que es tracta d’una reserva protegida i donar informació sobre les espècies que hi viuen.

La veda biològica del pop roquer s’estén a tot Catalunya

D’altra banda, la Generalitat ha aprovat establir un període de veda per al marisqueig del pop roquer amb cadups i nanses a tot Catalunya. És la primera vegada que aquesta veda es durà a terme a la totalitat el litoral, més enllà de les zones de la costa que disposen de plans de gestió de la pesca del pop roquer, la Catalunya Central i de les Terres de l’Ebre. L’aturada durarà dos mesos i es farà coincidir amb el període en què les femelles de pop roquer es troben en la fase de posta.