“El Plato de Oro de la Gastronomía Nacional” és l’últim dels nombrosos premis que ha rebut el restaurador cambrilenc

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

Després d’haver recollit el premi “Plato de Oro de la Gastronomia Nacional” durant la gala celebrada a Madrid el mes de març, el xef Joan Llaberia ha rebut un reconeixement per part de l’Ajuntament de Cambrils per la seva trajectòria professional i dedicació vers la innovació i fusió de la gastronomia cambrilenca.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, van rebre  ahir dimecres el prestigiós xef cambrilenc per agrair i reconèixer l’excel·lent feina al capdavant de la cuina del seu restaurant, L'Original Experiències Gastronòmiques, que va obrir les seves portes l’any 2014.

Joan Llaberia és un autodidacta dels fogons que fusiona la cuina de temporada amb productes de proximitat de mar i terra amb tècniques i cuines del món, especialitzat en tapes d’autor.

Els menús i carta del restaurant van canviant contínuament  segons la temporada (d’aquí ve el nom de l’Original) i entre els seus plats estrella podem trobar el pop a l’essència de brasa,  els ous amb carabiners així com el seu famós melós d’arròs de cargols de mar.

El xef ha anat aconseguit fites gastronòmiques  importants com haver estat vuit vegades guanyador de la Ruta La Mar de Tapes, així com finalista al concurs Gamba Vermella de Tarragona, Tapa de l’any d’Estrella Damm, i dues vegades finalista al concurs estatal de pinxos i tapes de Valladolid.

L’Ajuntament ha volgut fer-li un reconeixement oficial pels èxits aconseguits i per encoratjar aquest geni cambrilenc dels fogons a continuar treballant en aquesta línia al capdavant del seu restaurant.