La ciutadania podrà fer el seguiment de l’acompliment dels objectius marcats. És el primer municipi de les comarques de Tarragona que obre aquest espai dins del web de govern obert.

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Ajuntament de Cambrils ha obert un espai dins del web de Govern Obert des d’on es pot consultar l’estat d’execució del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023, que s’anirà actualitzant contínuament. D’aquesta manera, per primera vegada la ciutadania podrà comprovar en temps real com evolucionen els compromisos adquirits pel govern municipal en aquest mandat. Tota la informació es pot consultar a https://pam.cambrils.cat.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que aquest nou espai web és un pas endavant en el rendiment de comptes del govern amb els cambrilencs i cambrilenques perquè la transparència és la base de la gestió pública. “Cambrils evoluciona cap a un veritable govern obert, on no només es tracta de ser transparent sinó de què la ciutadania pugui avaluar si es compleix allò que es va prometre”, ha afirmat l’alcaldessa.

Cambrils és el primer municipi de les comarques de Tarragona en publicar aquestes dades, accessibles des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil. A més, properament el web comptarà amb la publicació del PAM en obert, amb el pressupost i la contractació municipal, amb una versió de les dades més fluida i entenedora, i es podran exportar els fitxers de dades obertes.

El PAM és un full de ruta, dividit en quatre eixos estratègics de desenvolupament, que defineix les principals línies d’actuació del govern, concretant projectes i programes. El web permet a les persones interessades entrar als diferents objectius estratègics i operatius i consultar l’estat d’execució de cadascuna de les accions previstes.

Les línies principals del Pla d’Acció ja es va avançar el setembre del 2019, molt poc després de la constitució del govern, i les 587 accions es van publicar el febrer del 2020. Aquest document és un compromís entre l’Ajuntament i la ciutadania, que permet identificar l’estratègia del govern municipal, clarificar les expectatives, augmentar la transparència i rendir comptes. La redacció i publicació del pla a principis d’any i el web sobre l’estat d’execució que es fa públic avui són accions lligades a la nova ordenança de transparència i bon govern, impulsada en l’anterior mandat.