El llibret recull les obres seleccionades i guanyadores que van formar part de l’exposició de la Sala Àgora. També inclou les imatge de la mostra “Del pupitre a taula” realitzades per 7 fotògrafs de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Aquest mes de juny s’ha publicat el catàleg de la 2a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils, organitzada i promoguda pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

El catàleg recull el veredictes del jurat i reproduccions de les obres seleccionades i guanyadores que van formar part de l’exposició que va tenir lloc a la Sala Àgora de l’Ajuntament del 26 de novembre de 2016 al 31 de gener del 2017. Cadascuna de les obres va acompanyada del currículum de l’artista i una fitxa que detalla la tècnica i els materials utilitzats, les mides i la descripció.

El llibret també inclou el treball fotogràfic “Del Pupitre a Taula” realitzat per set membres de l’Agrupació Fotogràfica a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. És un projecte vinculat directament amb la Biennal que mostra les interioritats de l’Escola d’Hosteleria per donar visibilitat a la tasca que es porta a terme entre les aules i les cuines.

En aquesta edició, el catàleg ha comptat amb la col·laboració de Ricard Planas Camps, crític d’art, editor i gestor cultural, que ha escrit la presentació. El text parla de la relació entre l’art, el paisatge i els aliments i fa un repàs a diferents artistes que han mostrat la seva fascinació pels aliments i el ritual de menjar i li han donat protagonisme en les seves obres.

El catàleg acaba amb un  resum de totes les activitats entorn de la gastronomia que es van organitzar amb motiu de la Biennal.

La Biennal vol donar un valor afegit a la gastronomia, que forma part de l’ADN de Cambrils. Es tracta d’acostar-se a la visió dels creadors que la utilitzen com a vincle i no com a fi, fent del  fet gastronòmic una modus de vida.

El catàleg es farà arribar a tots els artistes i persones que directa o indirectament hi han col·laborat. Els interessats el poden passar a recollir per la Sala Àgora o consultar-lo en aquest enllaç.