Les persones inscrites al panell han contestat un qüestionari entorn als serveis, equipaments i gestió municipal. La neteja, el manteniment de la via púbica i la mobilitat i aparcament són alguns dels temes que més preocupen. La seguretat ciutadana és un dels aspectes més ben valorats pels panelistes.

  • Categoritzat com: Participació ciutadana

L’Ajuntament de Cambrils ha presentat els resultats de la sisena onada de consultes de l’Altaveu Ciutadà, una eina d’anàlisi i escolta activa que permet disposar d’un baròmetre d’opinió entorn de temes d’interès a nivell municipal, facilitar la comunicació i interacció entre l’Ajuntament i la ciutadania, i adaptar les actuacions municipals a les expectatives i característiques dels cambrilencs i les cambrilenques.

En aquesta ocasió, les persones inscrites al panell han contestat un qüestionari entorn als serveis, equipaments i gestió municipal. La neteja, el manteniment de la via púbica i la mobilitat i aparcament  són alguns dels temes que més preocupen. La seguretat ciutadana és un dels aspectes més ben valorats pels panelistes

En quant a la valoració dels equipaments, les instal·lacions educatives i les activitats culturals i festives  es consideren aprovades, enfront dels equipaments esportius, que les persones enquestades creuen que han empitjorat.

Les actuacions urbanes de la Rambla Jaume I, la zona  de l'estació del tren i l'avinguda de l'Esport són les actuacions més ben valorades, en detriment de l'augment de la càrrega impositiva i la falta de manteniment urbà.

En relació als espais i oportunitats per a què la ciutadania pugui participar  i opinar sobre a gestió municipal, un 70% de les persones enquestades considera que hi ha pocs canals, i opinen que el que motivaria a una major participació seria  augmentar l'escolta activa, ampliar i diversificar canals de comunicació.

De la valoració d'aquests resultats, l'equip de govern  es reafirma en la necessitat d’apostar pel manteniment i la millora de l’espai públic, que és una de les grans prioritats del mandat.

Cal recordar que el mes d’octubre es va posar en marxa la campanya “Cambrils reviu”, que ja ha portat a terme una seixantena de reparacions de voreres i carrers. Entre altres, s’ha reparat el paviment i diversos clots del camí de Mont-roig, els carrers Castell d’Almansa, Liles, Horta de Santa Maria, Reus i Orquídies. A més, s’han renovat els jocs infantils del parc del Pinaret i la plaça del Concòrdia. Pel que fa a la neteja dels carrers, s’han iniciat els tràmits per adquirir una nova màquina hidronetejadora que permetrà augmentar la freqüència.

En el camp de la participació i l’escolta activa, s’han obert els punts d'atenció presencials dels regidors de barri, cada primer dimarts de mes de 18 a 20 hores als equipaments municipals ubicats a cada barri. En relació a la millora dels equipaments esportius s'està treballant amb la instal·lació de plaques solars al pavelló municipal, i reparacions de tot el sostre, així com la propera construcció d'un nou pavelló esportiu a la zona de l’Institut Mar de la Frau.

D’altra banda, per solucionar el tema de l’aparcament s’està acabant la negociació amb dos particulars que cedirien parcel·les per oferir aparcaments dissuassoris propers al nucli urbà. El consistori espera que per aquesta campanya d’estiu s’ofereixin més de 1.000 places noves d’aparcament.

La regidoria de Participació Ciutadana i Cooperació, Neus Cárdenas, ha afirmat que en aquest mandat el seu departament treballarà especialment per “generar espais d'informació i comunicació amb els veïns i veïnes de Cambrils”. En aquest sentit, la regidora vol donar les gràcies a les persones que desinteressadament col·laboren en l'Altaveu per fer arribar les seves valoracions sobre l'acció municipal. “Els resultats d'aquest Altaveu posen de manifest la necessitat de continuar treballant per millorar l'espai públic i fer de Cambrils una ciutat més amable”, ha conclòs.

Les anteriors consultes de l'altaveu ciutadà han estat de temes més concrets com la valoració del sector turístic, els hàbits de mobilitat de la ciutadania, la detecció dels hàbits esportius i l'ús dels equipaments, i  les necessitats de millora a la zona de l'Eixample Vila, Barri antic i Pallissa.

L'Altaveu ciutadà impulsat des del Departament de Participació Ciutadana, és una eina d'escolta activa, que permet establir una comunicació periòdica entre l'Ajuntament i la població, a través d'un panell de ciutadans, per conèixer les seves preocupacions i expectatives i poder-les tenir en compte com a part de l'estratègia municipal.

El panell de l'Altaveu està format per les persones que s'hi han inscrit i que aporten la seva opinió de manera totalment anònima. El panell segueix obert a les persones interessades, que  s'hi poden apuntar a través del web www.cambrils.altaveuciutada.cat. L'empresa CERES garanteix el tractament de les dades i preserva la confidencialitat de les persones voluntàries.