L’objectiu és facilitar el compliment de les normes del post-confinament, vetllar per la pau social i reconduir possibles conflictes. La iniciativa és una continuació del projecte de mediació d’oci nocturn del Regueral que es va portar a terme l’estiu passat.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa un nou servei de pacificació de l’espai públic per facilitar el compliment de les normes del desconfinament i prevenir i resoldre els conflictes que es puguin donar durant les properes setmanes.

El regidor de Participació, Oliver Klein, ha afirmat que un dels objectius més importants de la mesura és donar informació i recomanacions a comerciants i compradors per fomentar bons hàbits per evitar rebrots durant la fase de la represa.

Mediadors al Port i al Regueral

Des del passat divendres 3 de juliol i fins a finals d’agost, un equip de mediadors comunitaris treballaran als barris del Port i al Regueral per vetllar per la bona convivència i anticipar-se als conflictes que puguin sorgir. Aquest servei de pacificació post-confinament i mediació d’oci nocturn funcionarà els divendres i dissabtes de 20 a 23 hores de la nit i de 0.30 a 4 hores de la matinada.

L’equip de mediadors s’identificarà davant de tots els comerços i locals de restauració perquè coneguin el servei i els puguin contactar en cas que ho necessitin. A  més, interaccionaran permanentment amb vianants, usuaris de locals i comerços, banyistes i altres persones que es trobin a la via pública per recordar les normes de distanciament, l’ús de mascaretes o el rentat de mans.

En cas que es donin situacions de discussió o confrontació, els mediadors intervindran per facilitar que hi hagi pau i que les persones enfrontades puguin per elles mateixes reconduir pacíficament la situació, deixant de discutir i de barallar-se, arribant a algun tipus d’acord o de solució. Aquestes actuacions es realitzaran a demanda dels comerciants i restauradors, de la Policia Local o bé a iniciativa pròpia.

Aquest projecte és la continuació del servei de mediació en l’oci nocturn del Regueral que es va dur a terme els mesos d’estiu de l’any passat, en el marc del Consell de Barri del Regueral. Enguany, s’amplia tant de nit com de tarda per evitar que  creixin els conflictes entre les persones en el seu nou dia a dia i incidir en el compliment les mesures de seguretat en les zones amb més establiments i afluència de persones.

Darrera d’aquest projecte hi ha un equip de pacificadors socials d’una empresa amb una llarga experiència en l’àmbit de la mediació comunitària en les relacions entre el veïnat, establiments comercials, entitats, famílies, escola i esport, entre altres.