L’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils busca 22 joves universitaris o amb estudis superiors interessats en participar en el projecte Joves amb Talent. S’hi poden inscriure joves de fins a 30 anys, en atur, amb formació universitària o formació professional de grau superior, i que no tinguin experiència relacionada amb els seus estudis.

 • Categoritzat com: Comunicació Joventut

Hi poden participar joves a l’atur amb estudis superiors i sense experiència relacionada amb la seva formació

La iniciativa es duu a terme en el marc de la Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya, formada per 13 municipis, i està subvencionada pel SOC i el Fons Social Europeu

L’objectiu és qualificar, fomentar la mobilitat territorial i millorar les oportunitats d’inserció laboral d’aquests joves mitjançant pràctiques, estades o altres col·laboracions en empreses

L’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils busca 22 joves universitaris o amb estudis superiors interessats en participar en el projecte Joves amb Talent. S’hi poden inscriure joves de fins a 30 anys, en atur, amb formació universitària o formació professional de grau superior, i que no tinguin experiència relacionada amb els seus estudis.

Els que compleixin els requisits per formar part del projecte i hi estiguin interessats, només cal que contactin amb la Borsa de Treball enviant un correu electrònic amb l’assumpte “TalentJove” a BTM@cambrils.cat.

Es tracta d’un programa innovador que combina accions d’orientació i adquisició d’experiència en empreses, amb l’objectiu de qualificar joves amb talent del municipi i promoure la mobilitat territorial com a vies de millorar les possibilitats d’inserció laboral, mitjançant la realització de pràctiques, estades o altres col·laboracions en empreses. D’aquesta manera, es dóna la oportunitat d’adquirir experiència laboral a persones que han finalitzat els estudis i no troben feina d’allò que han estudiat. Així mateix, el projecte pretén oferir a les empreses la possibilitat de cobrir llocs de treball que requereixen alguna especialització concreta.

La iniciativa es duu a terme en el marc del consorci Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya, format per 13 municipis, i està subvencionada pel SOC i el Fons Social Europeu d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l’Ordre EMO/312/2012, de 8 d’octubre.

Les altres poblacions que també impulsen el projecte són Granollers, Lleida, L’Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Reus, Ripollet, Rubí, Sant Adrià de Besòs, Sant Vicenç dels Horts, Santa Perpètua de Mogoda i Tarragona. Es preveu que hi participin 22 joves de cadascun dels municipis de la xarxa.

Requisits de les persones participants:

 

 • Joves en atur fins a  30 anys.
 • Estudis universitaris o Formació professional de grau superior.
 • Sense experiència professional vinculada als estudis realitzats.
 • Residència en algun municipi integrant de la Xarxa.

Què s'ofereix:

 • La millora i adequació de la qualificació de joves amb una bona formació inicial.
 • La tutoria i acompanyament  a la inserció laboral.
 • L’accés a un lloc de treball adequat a la seva formació i perfil professional.

 

Activitats previstes a les empreses:

 • Pràctiques: desenvolupament de l’especialització a un lloc concret de l’empresa (durada mitjana de 2 mesos i 4 hores diàries).
 • Estades: adquirir un coneixement de funcionament general de la empresa  (durada mitjana de 2 mesos i 4 hores diàries).
 • Tasques de coneixement i investigació: elaboració un projecte de coneixement i investigació (durada de 1 ó 2 setmanes i 4 hores diàries).