El Departament de Medi Ambient ha completat aquest maig la reposició d’arbrat viari per restituir les baixes dels últims anys en aquesta zona

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat la reposició d’arbrat viari dels barris de Ponent, on entre el març i el maig s’han plantat un total de 66 arbres i 10 palmeres.

Aquesta plantació forma part del Projecte per a la reposició d'arbrat viari i vegetació a la zona de Ponent de Cambrils que es va adjudicar a finals del 2021 per 61.713,27 euros (IVA inclòs) amb l’objectiu de restituir les baixes d'arbrat viari que hi havia en aquesta zona.

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Vallès, ha destacat els beneficis que aporten els arbres sobre la salut i el medi ambient i ha explicat que s’han prioritzat arbres de qualitat que es puguin desenvolupar el més lliurement possible per aconseguir una bona massa foliar. Per seleccionar les espècies també s’ha tingut en compte el tipus d’arrels i s’han plantat amb barreres anti-arrels per minimitzar l’afectació als paviments.

Concretament, s’han plantat arbres a l’Avinguda de la Llosa i Horta de Santa Maria, als carrers Xalet d’en Bau i Mestral, al parterre del carrer Sant Jaume, a diferents punts del passeig Marítim, al camí de les Lloses, al carrer Avellaners, i a les zones verdes de l’Ardíaca i del carrer Terral.

Les espècies seleccionades són Pinus pinea, Prunus cerasifera pissardii, Populus tremula, Geditsia tricanthos, Washingtonia robusta, Robinia pseudoacacia, Fraxinus angustifolia, Ligustrum lucidum i Morus alba.

Aquestes plantacions a ponent se sumen a les reposicions d'arbrat i palmeres que s’han dut a terme a diferents punts del municipi durant els últims tres anys.