Aquesta reposició dels escocells buits entre el Club Nàutic i el Pi Rodó i les que ja s’han realitzat s’inclouen als contractes de jardineria. També s’ha aprovat un projecte per regenerar l’arbrat i la vegetació de la zona de ponent de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Sostenibilitat

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat la plantació de 18 palmeres al passeig marítim, entre el Club Nàutic i el Pi Rodó. Concretament s’han plantat 18 unitats de Washingtonia robusta per reposar els escocells buits existents en aquest tram del passeig, fruit dels diversos temporals i també d'alguna baixa per afectació per la plaga del morrut de les palmeres. La plantació ha anat a càrrec de l'empresa Q verd jardiners, adjudicatària de la jardineria a la zona Centre-Port.

Aquests treballs complementen les reposicions d'arbrat i palmeres que s’han dut a terme a diferents punts del municipi des del febrer del 2020 i que s’inclouen en les millores ofertades en els contractes de manteniment de la jardineria municipal adjudicats l'any 2019. Durant l’any passat ja es van plantar nombrosos arbres i palmeres a Vilafortuny, al passeig marítim llevant, al port i al centre vila.

A més, properament es licitarà el Projecte per a la reposició d'arbrat viari i vegetació a la zona de Ponent de Cambrils. Per aquestes reposicions se seleccionaran espècies tenint en compte el tipus d'arrels i es construiran barreres per evitar que s'aixequin els paviments.

El regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, ha posat en valor l’aposta de l’Ajuntament per reposar els escocells buits després d’anys sense actuacions d’aquesta envergadura i ha destacat els beneficis que aporten els arbres sobre la salut i el medi ambient. Els arbres milloren la qualitat de l’aire, mitiguen les temperatures, ajuden a reduir la contaminació acústica (reducció de la reverberació del soroll) i contribueixen a l’increment de la biodiversitat urbana, entre d’altres.