La formació es portarà a terme el dilluns 20 de maig a la tarda al Casal Municipal Les persones interessades es poden inscriure omplint un formulari online. La campanya, emmarcada en el projecte Cambrils Ciutat Cardioprotegida, també ha arribat a l’alumnat d’escoles i instituts. El passat novembre es va ampliar la xarxa de desfibril·ladors del municipi i es van realitzar cursos pel personal de l’Ajuntament.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat un curs de Primers Auxilis i ús del Desfibril·lador, en el marc del projecte Cambrils Ciutat Cardioprotegida i amb l’objectiu de donar unes eines bàsiques a la ciutadania davant d’una situació d’emergència.

L'activitat formativa es portarà a terme el dilluns 20 de maig, de les 17 a 19h, a la Sala d’actes del Casal Municipal, situat al passeig de Sant Joan Baptista de la Salle, número 13.

Aquesta formació és oberta a tota la ciutadania i de totes les edats, totalment gratuïta i va a càrrec de Creu Roja. La inscripció es pot formalitzar en aquest enllaç: Inscripció: 1rs Auxilis i ús del Desfibril·lador.

Aquesta campanya de sensibilització es complementa amb les formacions que des de l’Ajuntament de Cambrils i l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat s’han realitzat a treballadors i treballadores dels diferents equipaments municipals, així com les activitats de Suport Vital Bàsic i ús del DEA dirigides a l’alumnat de 2n i 5è de primària i de 2n de la ESO dels centres educatius de Cambrils dins el Programa d’activitats en matèria de Salut i Igualtat. Així mateix, l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat també realitza una activitat dirigida a l’alumnat de 4t de la ESO.

El passat novembre es va ampliar la xarxa de desfibril·ladors automàtics (DEA) del municipi, que actualmente compta amb 19 aparells: 15 desfibril·ladors (DEA) instal·lats a llocs públics donant cobertura a tot el territori cambrilenc, i de fàcil accés per al ciutadà per tal que qualsevol persona pugui fer ús dels aparells sense que aquesta disposi de formació prèvia, més els 4 aparells mòbils ubicats als vehicles de la policia local.

Els últims DEA adquirits per l’Ajuntament de Cambrils estan instal·lats al Carrer Eridà, Cambrils Mediterrani, edifici Panoràmic i al barri del Molí de la Torre, ubicat a la façana de l’Escola Cambrils, a banda dels desfibril·ladors mòbils ubicats als vehicles del cos de la policia local.

La ubicació dels equips s’ha fet en base a criteris de densitat poblacional i de centralitat en els diferents nuclis urbans, prioritzant aquells espais concorreguts i de fàcil accés, que siguin fàcils de recordar per a la ciutadania. Es pot consultar la xarxa de desfibril·ladors en el següent enllaç: Xarxa DEA (clicar Geoportal/DEA).

En les primeres sessions formatives amb personal de l’Ajuntament que es van fer coincidint amb aquest ampliació, el novembre i desembre, es van escollir treballadors i treballadores que estan en contacte amb un nombre important de persones com és el cas de conserges de centres educatius o edificis municipals, personal de la biblioteca o persones que realitzen desplaçament pel carrer, com inspectors/es, persona de brigades i personal tècnic.

L’objectiu dels cursos és aprendre a fer suport vital basic amb l’ús d’un desfibril·lador extern automatitzat (DEA). El suport vital bàsic amb l’ús de desfibril·lador és la primera acció a fer en les víctimes amb aturada cardíaca. En el curs implantat es recreen diferent situacions que podem ser reals i que requereix coneixements i habilitats per poder actuar el més ràpid possible.

Les persones participants aprendran com reconèixer una persona inconscient, com realitzar compressions toràciques i respiracions de suport, utilitzar el desfibril·lador extern automatitzat de forma segura, col·locar en posició lateral de seguretat una víctima inconscient que respira i com actuar davant d’una víctima ennuegada.