El consistori ha cedit un espai al Centre Cívic de les Basses com a punt de trobada i autoorganització de les persones afectades. El Departament de Benestar Social fa una crida a la cessió d’habitatges per allotjar a les famílies ucraïneses que estan arribant a Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Cambrils oferirà un servei d’acompanyament psicològic a les persones afectades per la guerra d’Ucraïna. Les atencions es portaran a terme al Centre Cívic de les Basses, on properament també s’hi obrirà un servei d’assessorament jurídic pels refugiats que arribin a Cambrils.

La terapeuta del Servei d'Acompanyament Terapèutic i Educatiu de Cambrils (SATEC) es desplaçarà a les Basses per prestar suport i acompanyament emocional a les persones que ho requereixin, mentre que des de Serveis Socials es faran les derivacions pertinents en els casos que sigui necessària atenció psiquiàtrica o psicològica.

A més, des de l’inici del conflicte, l’Ajuntament de Cambrils ha cedit a la comunitat ucraïnesa un espai al Centre Cívic de les Basses i posteriorment també al Centre Cívic del Molí de la Torre. Per una banda, s'ha establert un punt de trobada i autoorganització en horari de matí i tarda a les Basses, on la tècnica d'Immigració ha traslladat la seva oficina per rebre les persones afectades, recollir les necessitats i coordinar els grups de suport i ajuda mútua. Per l’altra, el Molí de la Torre, gestionat per l'associació veïnal i la comunitat ucraïnesa, s'utilitza per  emmagatzemar materials recollits que s'enviaran al consolat de Barcelona.

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament ha fet una crida urgent per aconseguir habitatges per la cinquantena de persones ucraïneses que ja han arribat a Cambrils i que s’allotgen en cases de familiars i contactes que les han acollit temporalment. Les persones que estiguin en disposició de cedir un habitatge es poden escriure un correu a acollida@cambrils.cat.

Finalment, l’Ajuntament desaconsella recollides de material i proposa realitzar donacions econòmiques a entitats que treballen sobre el terreny. En aquest sentit, el consistori previst fer una aportació econòmica a través del Fons Català de Cooperació, que ha engegat una campanya d’emergència per donar suport a les persones que fugen de la guerra cap a altres països i també desplegar un dispositiu sanitari i humanitari en territori ucraïnès.