L’alcalde i la regidora d’Esports van lliurar diplomes al mèrit esportiu a més d’un centenar de jugadors i jugadores dels diferents equips

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia
  • Serveis associats: Cambrils Esport

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, van rebre ahir dijous, 23 de febrer, més d’un centenar de jugadors i jugadores dels diferents equips del Club Futbol Sala Mediterrani Cambrils.

L’acte, que es va celebrar a la Sala de Plens, va ser un reconeixement als 33 anys de trajectòria de l’entitat esportiva, als èxits esportius assolits i a la seva contribució en la difusió del nom de Cambrils arreu del territori.

La recepció va consistir en els parlaments de l’alcalde, la regidora i el president del club, Lucio Novillo; el lliurament diplomes al mèrit esportiu i obsequis de record als i les futbolistes, i la realització de fotografies conjuntes de tots els equips amb les autoritats assistents.

El Club Futbol Sala Mediterrani Cambrils es va fundar l'any 1990 per un grup d'amics que van formar un equip per jugar a les diferents competicions que s'organitzaven a la comarca del Baix Camp, ja fos a la lliga local de Foment de Cambrils, a la lliga del Consell Comarcal o a alguna competició organitzada per la federació.

L’any 1998, el club va passar a formar part, de forma definitiva, de les competicions organitzades per la Federació Catalana de Futbol (FCF), militant a la Primera Divisió Territorial. Durant una temporada el club es va incorporar a la lliga organitzada per la Federació Catalana de Futbol Sala, però aquesta competició va tenir poca durada i a la següent temporada va tornar a la FCF.

Fins l’any 2011el club cambrilenc només va disposar de dos equips de categoria sènior, sense tenir base. És a partir de la temporada 2011-12 que el club aposta per la base.

Finalment, després d’intentar-ho durant molt anys, en la temporada actual 2022/23, el club ha aconseguit crear un equip femení, ajuntant-se amb l'escola Elisabeth de Salou. També ha apostat per portar el futbol sala a les escoles de Cambrils, amb un  projecte que ha iniciat al Col·legi Vidal i Barraquer de Cambrils i que ha tingut molt bona acollida, amb la formació de dos equips.

A dia d'avui el Club Futbol Sala Mediterrani Cambrils té 12 equips. Un total de 10 equips estan inscrits en competicions organitzades per la FCF (2 equips de categoria sènior, 2 equips de categoria juvenil, 2 equips de categoria cadet, 1 equip femení, 1 equip de categoria infantil i 2 equips de categoria aleví) i els altres 2 equips, del Col·legi Vidal i Barraquer, competeixen en una lliga escolar.

Pel que fa a les fites esportives destacades, el 2013 l'equip aleví va ser campió de lliga i el 2016 l’equip juvenil va quedar sots-campió del Torneig de Primavera organitzat per la FCF. En la temporada 2018-19 l'equip sènior va aconseguir l'ascens a divisió d'honor territorial, lliga on milita actualment. També aquesta mateixa temporada, l'equip aleví va guanyar la Copa Tarragona i els equips sènior i cadet van quedar sots-campions.

El 2019 l'equip infantil va quedar sots-campió de la Copa Tarragona. El 2020 l’equip infantil es va proclamar campió i l'equip sènior va aconseguir el segon lloc. La temporada 2021-22 l'equip sènior tornar a ser sots-campió de la Copa Tarragona i l'equip benjamí va guanyar la lliga del Consell Comarcal del Baix Camp.

Com a dades importants, la temporada 2021-22 el club es va modernitzar, canviant l’equipació i sobretot creant un nou escut molt més modern. També el mes de gener de l'any 2022, el club va ser protagonista del programa “La Frontal” de TV3  presentat pel Carles Fité.