L’objectiu del projecte és aconseguir la inserció laboral i/o el retorn al sistema educatiu dels nois i noies participants. Aquest març s’ha iniciat el certificat de professionalitat d’Operacions bàsiques de Cuina a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Diversos municipis del Baix Camp participen en aquest projecte adreçat a persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació Ocupació
  • Serveis associats: Educació Ocupació

El Departament de Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ofereix orientació laboral personalitzada gratuïta a un total de 15 joves d’entre 16 i 29 anys a través del projecte Singulars per fomentar l’ocupació juvenil. L’orientadora treballa amb sessions individuals i grupals temes com l’autoconeixement, la definició del seu objectiu laboral, les eines necessàries en la recerca de feina, els canals o els diversos processos de selecció que es poden trobar. A més, també es fan visites culturals i a empreses del territori, per tal d’enfortir el vincle dels i les participants amb l’entorn.

D’altra banda, aquest mes de març s’ha iniciat el certificat de professionalitat d’Operacions bàsiques de cuina de 350 hores de durada a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. En aquesta formació hi podien optar els participants que reben orientació a través dels Ajuntaments de Cambrils i l’Hospitalet o bé del Consell Comarcal del Baix Camp.  L’objectiu del curs, que inclou un període de pràctiques en empreses del sector, és apropar al jovent el coneixement del producte local i de quilòmetre 0 a través de la cuina de proximitat.

La regidora d’Educació, Igualtat i Polítiques Actives d’Ocupació, Ingrid Duch, es va desplaçar dijous passat a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils per saludar al grup de joves que està cursant aquest certificat de professionalitat. A la visita també hi van participar el regidor d’Empresa i Ocupació de Reus, Carles Prats; la regidora de Promoció Econòmica de Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant, María José Gómez; el gerent d'IDETSA, Joan Ramón Benaiges, i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jorge Gómez, a més de la responsable del departament d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de Cambrils, Hortènsia Grau; les orientadores Lorena Macías (Cambrils) i Raquel Agorreta (IDETSA) i la docent de l’Escola Salomé del Olmo.

El nou projecte Singulars “Posant en valor el territori i la innovació al Baix Camp”, que s’emmarca dins la Garantia juvenil, és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil, que es porta a terme a partir del treball conjunt de cinc entitats públiques de la comarca: Idetsa (l’empresa municipal de desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), l’Ajuntament de La Selva del Camp, l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i Mas Carandell, que coordina el projecte.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.