L’objectiu de les accions formatives és que les persones joves coneguin els recursos de recerca de feina i els utilitzin de forma eficient

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha programat per aquest abril i maig dos tallers per ajudar a les persones joves a utilitzar de forma eficient eines per a la recerca de feina.

La idea ha sorgit després que molts joves mostressin la seva dificultat per trobar feina, sobretot en els temps de pandèmia i en un municipi que està especialment dedicat al sector turístic. Dins dels tallers es treballarà i s’estudiarà aprofitant els recursos de la Xarxa Nacional d’Emancipació Jove.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que se seguirà apostant per portar a terme accions en matèria d’ocupació juvenil per tal de dotar de recursos a les persones joves i facilitar la recerca de feina, especialment en temps de pandèmia.

Aquests dos tallers, oferts per la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i pel servei laboral de l’Oficina Jove del Baix Camp, s’emmarquen en el Pla Municipal de Joventut 2017-2020 prorrogat per aquest 2021.

Els dos tallers

El primer taller s’anomena «La meva primera feina» i es durà a terme el 26 d’abril a les 17:30h en format virtual. Aquesta formació pretén donar a conèixer eines per trobar la primera feina, així com reflexionar sobre la importància de la xarxa de contactes per aconseguir-la. A més, es facilitarà informació sobre els tipus de contractes més habituals, els tipus de currículums, el networkingi l’autocandidatura, entre altres continguts.

El segon taller s’anomena «Coneix els diferents canals per trobar feina» i es realitzarà el 10 de maig a les 17:30h. Si les restriccions ho permeten, està previst portar-lo a terme de forma presencial a l’Ateneu Juvenil. En aquest taller s’exploraran els diferents canals de recerca de feina a través de portals de feina, xarxes socials i aplicacions mòbils, així com la inscripció i registre en portals de feina i borses de treball específiques.