El municipi ha aconseguit validar 44 dels 48 indicadors avaluats per la transparència i la qualitat de la informació publicada al seu web. L’acte de lliurament de distintiu s’ha hagut de suspendre i se celebrarà quan la situació sanitària ho permeti.

  • Categoritzat com: Comunicació Govern Obert

Per sisè any consecutiu, l’Ajuntament de Cambrils ha tornat a aconseguir la puntuació requerida per obtenir el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

El web del municipi ha assolit el 91,67% d’indicadors positius (ha validat 44 dels 48 indicadors avaluats en base a la Llei de Transparència), segons l’informe fet per l’equip investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) reflectit en aquest mapa, que ha d’aprovar el Consell Certificador.

L’acte de lliurament del distintiu s’havia de celebrar el 30 de març i posteriorment es va postposar pel 6 de maig però finalment l’organització l’ha hagut de desconvocar i deixar la data oberta a l’espera de l’evolució de la situació sanitària.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha explicat que Cambrils és un dels municipis més transparents del territori segons les puntuacions del Segell Inforparticipa i ha destacat l’esforç realitzat per complir amb nous indicadors que l’any passat no es van poder assolir.

«L’Ajuntament de Cambrils aposta fermament per la transparència perquè, a més de revalidar aquest segell amb nota, el passat gener vam aprovar l’ordenança de transparència, que ens auto-obliga a ser més exigents encara», ha afirmat al regidor.

El Segell Infoparticipa és una certificació atorgada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.