Les subvencions es destinen a establiments que van haver de tancar temporalment i/o van veure reduïda l’activitat a causa de l’estat alarma decretat el mes de març. Avui s’han publicat les bases de la convocatòria i el termini per presentar les sol·licituds s’obrirà la setmana propera. Les empreses interessades hauran d’omplir la sol·licitud i aportar el certificat actualitzat de situació censal.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils preveu obrir una convocatòria d’ajuts directes per establiments ubicats al terme municipal que van haver de tancar temporalment i/o que van veure reduïda la seva activitat de manera significativa, com a conseqüència de les mesures establertes en el marc de l’estat d’alarma decretat al mes de març per fer front a la pandèmia.

Les bases, aprovades en junta de govern el 13 de novembre, s’han publicat avui al BOPT i es poden consultar des d’aquest enllaç http://bitly.ws/aBYa. El termini per presentar les sol·licituds començarà l’endemà de la publicació al BOPT de la convocatòria i fins a la data establerta en la mateixa.

Les persones interessades hauran d’omplir la sol·licitud que trobaran en aquest enllaç http://bitly.ws/aBYd i aportar el certificat actualitzat de situació censal que indiqui l'activitat econòmica amb la data d'alta, el domicili fiscal i l'adreça del local on es desenvolupa l'activitat.

El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, ha explicat que l’objectiu d’aquestes subvencions de l’Ajuntament, que complementen les d’altres administracions, és donar suport a les empreses més perjudicades per contribuir al manteniment del teixit comercial local i reactivar l’economia del municipi.

Les ajudes s’adrecen a persones autònomes o empreses de fins a 10 persones treballadores, que duguin a terme la seva activitat en establiments oberts al públic ubicats al municipi de Cambrils, i que van haver de tancar les portes per l’estat d’alarma decretat el mes de març.

Les ajudes van destinades a pagar les despeses corrents vinculades a l’activitat habitual que es van haver d’assumir malgrat el tancament obligatori o la reducció en el volum de negoci, com ara les quotes d'autònoms, els serveis i subministraments bàsics, els costos laborals i el lloguer.

Altres conceptes també inclosos a les bases són les  despeses de material per l'adequació de locals i terrasses en relació al compliment de les mesures sanitàries, l’adquisició d'equips i material de protecció, i actuacions per la creació i implantació de sistemes de venda on-line i la seva logística.

En total l’Ajuntament destinarà 200.000 euros del pressupost a aquestes ajudes i cada sol·licitant podrà rebre un màxim de 1.000 euros segons els conceptes subvencionats.

Aquesta convocatòria és una de les mesures acordades per l’equip de govern municipal previstes Pla local per a la reactivació econòmica i social del municipi, que recull totes les actuacions municipals en l’àmbit social, educatiu, econòmic, turístic, cultural, festiu i d’oci que ha portat o portarà a terme l’Ajuntament per fer front al coronavirus.

Entre les actuacions de l’Ajuntament adreçades a empreses, ja s’han posat en marxa iniciatives com la creació d’una oficina virtual per assessorar i ajudar a persones emprenedores i empresàries en qualsevol tràmit per subvencions de les diferents administracions. A més, s’han pres mesures fiscals per afavorir la reactivació com la modificació del calendari de pagaments o l'exempció del pagament de les taxes d’ocupació de via pública.