Els 8 seleccionats, a través de concurs d’oposició lliure, s’incorporaran com a reforç a la Policia Local durant la temporada turística. Els aspirants hauran de realitzar una sèrie de proves físiques, psicotècniques i de coneixements policials i de territori.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

L’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria que regirà el procés de selecció per crear una borsa d’agents interins de la Policia Local. Atesa la necessitat de la incorporació d’aquests efectius interins abans del període més fort de la campanya turística 2014, les proves d’aquest procés selectiu es preveuen a primera meitat de març, immediatament després de la convocatòria. Els futurs agents interins seleccionats, com cada any, seran un reforç afegit a la seguretat habitual i al Cos de la Policia Local de Cambrils de cara a la campanya estiuenca.

El regidor de Governació, Dani Milan, ha explicat que l’objectiu és realitzar un reforç davant el increment de necessitats en aquests mesos i continuar oferint un servei de qualitat. Milán ha recordat que la Policia ha de prestar servei a una ciutat turística que durant els mesos de juliol i agost arriba a multiplicar-se per 3 en nombre d’habitants i de vehicles.

Les sol·licituds per formar part en aquest procés selectiu, mitjançant concurs d’oposició lliure, de 8 places d’agents interins vacants, s’han de presentar segons indiquen les bases específiques de la convocatòria, abans del proper 24 de febrer de 2014. Podeu consultar les bases que regiran aquesta convocatòria clicant aquí.

Els aspirants aprovats passaran a formar part d’una borsa d’interinatge, que tindrà validesa de 2 anys o fins que es constitueixi una nova borsa. La taxa per l’any 2014 s’estableix en 23,07 euros.

Els candidats hauran de realitzar una sèrie de proves, entres les quals hi ha les d’aptituds físiques, un psicotècnic, i de coneixement  policials i del territori. Els aspirants que vagin superant les diferents proves per cobrir les places hauran de realitzar un curs de 120 hores impartit de formació d’Agents de Municipis Turístic, abans d’incorporar-se a la Policia Local de Cambrils, com agents interins.

Reforç de la plantilla

Des de fa 22 anys, es convocaquen places d’agents d’interins per a reforçar la plantilla cambrilenca, que si bé és suficient per a poder atendre una gran part de l’any, necessita reforços durant els mesos de més intensitat de treball. Per la Policia Local de Cambrils han passat un centenar llarg de joves que han reforçat la plantilla. L’experiència adquirida en la policia cambrilenca ha permès obrir les portes a la carrera policial, i  molts dels quals amb els anys han superats proves d’accés a Cambrils i altres ajuntaments, i actualment són agents i comandaments tant de policies locals com del cos de Mossos d’Esquadra.

Els agents interins a Cambrils, en els darrers anys, són destinats sobretot a millorar l’atenció al ciutadà i la prevenció de les infraccions. Se’ls destina habitualment al Grup de Reforç, d’Atenció i de Proximitat (GRAP), per tal de prestar serveis de patrullatge a peu en la zona del Port de Cambrils, zones comercials i passeigs marítims; i a la Unitat de Patrulla de Costes, en les hores de màxima confluència i presència de banyistes.