Des d’avui i durant un mes una dinamitzadora oferirà suport als usuaris i organitzarà jornades monogràfiques per millorar les capacitats digitals. El Centre Cívic les Basses i l’Ateneu Juvenil s’afegiran a la Biblioteca, que ja és punt TIC per definició. La primera sessió divulgativa tindrà lloc demà dijous a les Basses. El Departament d’Ensenyament sol·licitarà que l’Ateneu sigui un punt de certificació ACTIC per poder realitzar aquestes proves acreditatives del nivell de competències en TIC.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Biblioteca Educació

Des d’avui i durant un mes una dinamitzadora oferirà suport als usuaris i organitzarà jornades monogràfiques per millorar les capacitats digitals

El Centre Cívic les Basses i l’Ateneu Juvenil s’afegiran a la Biblioteca, que ja és punt TIC per definició

La primera sessió divulgativa tindrà lloc demà dijous a les Basses

El Departament d’Ensenyament sol·licitarà que l’Ateneu sigui un punt de certificació ACTIC per poder realitzar aquestes proves acreditatives del nivell de competències en TIC

L’Ajuntament de Cambrils ha obert dos nous punts TIC al Centre Cívic les Basses i l’Ateneu Juvenil per fomentar el coneixement i ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Aquests dos nous centres municipals acreditats per la Generalitat se sumen a la Biblioteca Pública, que com totes les biblioteques ja és punt TIC per definició. Des d’avui i durant un mes una dinamitzadora oferirà assessorament, acompanyament i resolució de dubtes als usuaris i programarà sessions divulgatives monogràfiques d’alfabetització digital amb l’objectiu reduir l’esquerda de competències en aquesta matèria.

Els horaris del servei seran de dimarts a dijous de 9.30h a 14:30h. Les tasques de suport i sensibilització es faran els dimarts a la Biblioteca, els dimecres a l’Ateneu i els dijous a les Basses. La primera sessió divulgativa tindrà lloc demà dijous a les Basses.

Programa divulgatiu:

-El meu PC: Sessions de coneixement del PC, dispositius, sistema operatiu, arxivar documents, descàrrega documents.

-Ofimàtica: Sessions de coneixement de processador de textos, fulls de càlcul i presentacions.

-Navegació per internet: Exploradors, preferits, historial, correu electrònic.

-Xarxes socials: Facebook, twitter, blocs, etc.

Acreditació ACTIC:

Els punts TIC són el primer pas per aconseguir convertir-se en centre col·laborador de l’ACTIC. El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament ja ha sol·licitat a la Generalitat poder realitzar a l’Ateneu Juvenil aquestes proves d’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació.

L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

L’ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador. La prova és telemàtica i es pot fer en qualsevol centre col·laborador autoritzat per la Generalitat.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d’aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.

Cursos adaptats a l’ACTIC a l’Escola d’Adults de Cambrils

A més de ser centre col·laborador de l’ACTIC, el Departament d’Ensenyament ha previst pel proper curs 2013-2014 diversos programes formatius sobre les tecnologies de la informació d’acord amb els criteris i estàndards establerts per l’ACTIC.

 

ÀMBIT

CURS

HORES

Formació Professionalitzadora Municipal

TIC

INFORMÀTICA BÀSICA

30

OFIMÀTICA I

40

OFIMÀTICA II

40

PREPARACIÓ ACTIC NIVELL 1

30

AUTOCAD 2D

30

INTERNET WEB 2.0

30

PHOTOSHOP PER A L'EMPRESA

30

Escola d'Adults

TIC

COMPETIC INI

105

COMPETIC 1

105

 Continguts:

Competència C2

Tecnologia digital, ús de l'ordinador i del sistema operatiu

Competència C3

Navegació, cerca i comunicació en el món digital

Competència C4

Tractament de la informació escrita

 

 

 

 

 

 

 

 

Competència C1

Cultura, participació i civisme digital

Competència C5

Tractament de la informació gràfica, sonora i de la imatge en moviment

Competència C6

Tractament de la informació numèrica