El nou enllumenat exterior il·luminarà les principals vies del passeig amb una elevada eficiència energètica. També es dotarà el parc d’una instal·lació de baixa tensió fixa per a subministrament elèctric en els esdeveniments que s’hi realitzin.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Medi Ambient i Serveis Generals Medi Ambient i Serveis Generals

L’Ajuntament de Cambrils està treballant per millorar l’enllumenat i restaurar l’embarcació Marinera del Parc del Pescador. El passat abril es va començar a executar el projecte que, per una banda, millorarà l’enllumenat exterior del Parc del Pescador, i per l’altra, el dotarà d’una instal·lació de baixa tensió fixa per al subministrament elèctric en els esdeveniments que s’hi realitzin.

El nou enllumenat exterior millora l’eficiència energètica i s’adapta a les noves tecnologies amb un nou sistema amb tecnologia LED amb grans avantatges respecte als sistemes utilitzats fins ara, entre els quals destaquen pel baix consum, la llarga vida útil, el poc manteniment necessari i l’encesa immediata.

El projecte ha consistit en desmuntar els fanals que han quedat absorbits per la vegetació, i desplaçar-ne d’altres, substituir les bombetes per unes de més eficients de tecnologia LED de 50W específiques per l’enllumenat exteriors i substituir els 5 projectors existents per 3 de tipus LED de 120W.

Al mateix temps, s’ha instal·lat un nou enllumenat exterior, amb bombetes LED de 25,5 W, per il·luminar les principals vies de passeig del Parc. Aquests nous fanals tenen una alçada de 3,50 metres, de manera que la font de llum se situa per sota l’arbrat.

A més, en els propers dies també s’instal·larà una nova línia per a la il·luminació de les actuacions de l’escenari al nord del parc. Concretament es muntaran dos projectors de 410W LED, es desmuntarà el quadre i se’n muntarà un de nou.

Subministrament elèctric per a esdeveniments

D’altra banda, també s’ha la construcció d’una instal·lació fixa per a subministrament elèctric de baixa tensió als estands, ja que al parc s’hi celebren tot tipus d’esdeveniments, fires, mercats i activitats lúdiques i en aquests moments el subministrament elèctric s’hi instal·la cada vegada de forma provisional.

Per aquest motiu, s’hi instal·laran 10 caixes de derivació que partiran del quadre de subministrament existent, situat a la caseta existent al sud del parc, al costat del centre de transformació, que es renovarà per complir els requisits necessaris.

Embarcació Marinera

La reparació de l’embarcació Marinera es va iniciar el dia 1 d’abril. Els treballs, que duu a terme un mestre d’aixa, consisteixen en una sèrie d’actuacions per millorar-ne l’estabilitat i la seguretat, així com per garantir-ne la conservació, inclosa la pintura de l’embarcació.

El cost d’aquesta actuació, valorat en 29.155 euros, està inclòs en les millores del contracte de manteniment de jardineria de la zona Centre-Vila, adjudicat el Ple del mes de desembre a Urbaser.

L’embarcació Marinera va ser construïda a Cambrils l'any 1934 pel mestre d'aixa Julià Vives Castellví. La família de pescadors Morell de Cambrils va fer construir aquesta barca d'arrossegament que en aquell temps van anomenar "Àngel". L'any 1998 va ser donada a l'Ajuntament, que va decidir instal·lar-la al Parc del Pescador, que justament s’acabava de crear. El 2011 es va fer l’última restauració a través dels mòduls de pintura i mestre d’aixa de l’Escola Taller. L’embarcació forma part del fons del Museu d’Història de Cambrils.