La mesura està inclosa al pla de xoc per fer front a la situació econòmica i social derivada de la pandèmia

  • Categoritzat com: Comunicació Hisenda

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils ha decidit mantenir l’ampliació dels terminis habituals de pagament del calendari fiscal per aquest 2021, ja que la situació segueix essent complicada per molts comerços, empreses i famílies. L’Ajuntament ja va modificar el calendari fiscal per l’exercici del 2020 amb motiu de la pandèmia.

El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, ha explicat que davant la situació excepcional és imprescindible adoptar mesures extraordinàries per facilitar als contribuents el pagament dels seus tributs i altres ingressos de dret públic. “És important donar facilitats i adaptar-nos, tenint en compte que hi ha particulars, comerços, empreses que estan tenint moltes dificultats en el seu dia a dia”,  ha afirmat.

El regidor ha destacat que el govern cambrilenc ha pres mesures des de l’inici de la pandèmia per ajudar a la gent que més ho necessita. “Hem donat suport a famílies vulnerables i també a comerços i empreses, i seguirem fent-ho perquè volem estar al seu costat en aquests moments tan difícils”, ha conclòs Jaume Gila.

Cal recordar que per tal de facilitar el pagament l’ordenança preveu el “Pla Especial de Pagament”, que permet fraccionar tots els tributs de caràcter periòdic en sis mensualitats i fins a dues de regularització. Per l’exercici 2021 s’han acollit a aquesta modalitat de pagament un total de 628 contribuents.

A més d’endarrerir els terminis de pagament de tributs, l’Ajuntament ha destinat 200.000 euros en ajudes directes al sector comercial i empresarial i properament en destinarà 200.000 més amb una segona convocatòria.

Tanmateix, durant el passat Ple Municipal es va aprovar una modificació de crèdit per import de 100.000 euros per posar en marxa la primera edició dels Bons Cambrils, que es completarà amb una segona tongada per valor de 100.000 euros més. Aquesta campanya de descomptes ha de servir per aconseguir la reactivació del sector comercial i de restauració del municipi.