El consistori s’ha posicionat contra totes les formes de violència masclista i ha encoratjat a les víctimes i testimonis a denunciar les agressions

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

L’Ajuntament de Cambrils manifestat el seu rebuig més absolut per la violació d’una dona al municipi durant la matinada del passat 24 de juny i es posa a disposició de la víctima a través dels serveis municipals implicats en aquests tipus de situacions.

El consistori condemna totes les formes de violència masclista, encoratja a les víctimes a denunciar les agressions, fa una crida a tothom a trencar el silenci davant de qualsevol activitud masclista i se suma a totes les manifestacions de rebuig promogudes per la ciutadania.

El rebuig contundent és un pas imprescindible per poder esborrar les violències de les vides de les dones perquè el silenci ens fa còmplices.

Tots i cadascun de nosaltres hem de treballar per canviar les nostres maneres de relacionar-nos. Hem de construir formes de relació igualitàries i respectuoses que ens permetin, a totes i tots, poder viure en llibertat i únicament des dels bons tractes.

Més enllà de la irracionalitat, la injustícia i la crueltat, vulnerar els drets de les dones és una manca de reconeixement de la seva autoritat i llibertat que no podem permetre com a societat.

L’Ajuntament de Cambrils es compromet a seguir treballant en coordinació amb altres administracions per conscienciar a la ciutadania i eradicar aquesta xacra. Justament, aquesta Festa Major de Sant Pere, els joves agents de salut, que han rebut formació durant tot el curs, han estrenat el Punt Sexe Sentit per prevenir agressions sexistes en espais d’oci nocturn.

L’Ajuntament de Cambrils també disposa de la Xarxa d’Atenció a Víctima (XAV) de la Policia Local i del Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD), que dóna suport a les víctimes i les acompanya en coordinació amb altres serveis municipals. A més, des de l’àrea d’Igualtat s’elaboren plans, s’impulsen campanyes de sensibilització  per la ciutadania i programes eductius per a les escoles i instituts.

Telèfons d’interès

Emergències: 112

Policia Local de Cambrils: 092
Telèfon directe Policia Local de Cambrils: 977 79 45 66

Xarxa d’atenció a la Víctima de la Policia (XAV): 977 79 45 66 (demanar per la Unitat). També us hi podeu adreçar per correu: xav-pl@cambrils.org

SIAD (Servei Intervenció i Atenció a les Dones): ofereix servei d’acollida i informació, així com assessorament psicològic (diagnòstic i tractament continuat) i jurídic
(assessoraments puntuals).
Horari d’atenció: de dilluns a divendres de 08 a 15h.
Telèfon de contacte: 977 79 45 79, ext. 4311/2226.
siad@cambrils.org

SAI (Servei Atenció Integral LGBTI): És semblant al SIAD, però especialitzat en el col·lectiu LGBTI.
Horari d’atenció: de dilluns a divendres de 08 a 15h.
Telèfon de contacte: 977 79 45 79, ext. 4311/2226.
sai@cambrils.org

Joventut Cambrils: Punt de Salut. Servei gratuït i confidencial per a joves de Cambrils. Cada dimarts a l’Ateneu Juvenil de 17 a 19h, sense cita prèvia.