Durant l’acte, que tindrà lloc a la Sala de Plens, també es lliuraran els Premis Vila de Cambrils de narrativa, poesia i fotografia. També s’inaugurarà l’exposició de la Biennal a la Sala Àgora de l’Ajuntament i la de fotografia a la Sala Àmbits del Centre Cultural.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Ajuntament de Cambrils lliurarà el proper diumenge, 25 de novembre, a les 12 hores els premis de la 3a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, el 8è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils, el 28è Premi de de Fotografia i el 7è Premi de Poesia. El lliurament comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura, Lluís Abella.

L’acte finalitzarà amb la inauguració de l’exposició de la Biennal, formada per les 16 obres seleccionades pel jurat. Finalment, Fina Bonet (violí) i Antoni Mallol (viola) oferiran una actuació musical mentre el públic gaudeix d’una experiència gastronòmica.

Per altra banda, abans del lliurament de guardons, a les 11 hores, s’inaugurarà l’exposició del Premi de Fotografia a la Sala Àmbits del Centre Cultural amb les obres d’una quarantena de fotògrafs.

Els quatre guardons

El primer premi que es lliurarà serà el de fotografia. La convocatòria organitzada per l’Agrupació Fotogràfica Cambrils ha rebut enguany 2.224 fotografies de 175 autors provinents de 39 països d’arreu del món. El mateix diumenge es farà públic el nom del guanyador o guanyadora, que rebrà el premi al Millor Autor del Saló dotat amb mil euros i una medalla, i es reconeixeran els millors fotògrafs i fotografies de cadascuna de les quatre categories: monocrom, lliure en color, retrat i viatges.

A continuació, es lliurarà el Premi de Narrativa Marítima, que vol promoure la llengua catalana escrita i posar en valor el mar com a element molt important en el desenvolupament de Cambrils. L’autor o autora de l’obra guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 3.000 euros en concepte de drets d’autor, així com l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània.

Tot seguit, el jurat del Premi de Poesia donarà a conèixer els dos poemes seleccionats entre els 43 treballs presentats a aquesta 8a convocatòria. Els seus autors llegiran les obres guanyadores davant del públic i s’emportaran xecs de 500 i 200 euros respectivament.

Finalment, es lliuraran els premis de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, que en aquesta tercera edició ha rebut 32 projectes artístics de diferents disciplines visuals relacionats amb la gastronomia.

L’exposició de la Biennal es podrà visitar fins el 8 de febrer i, de forma paral·lela, s’han programat múltiples activitats vinculades al certamen com l’espectacle familiar “el follet, el gat i el pastisser” de l’Invisible Titelles del dia 1 de desembre o la inauguració de l’exposició “El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy” del dia 4 de desembre.