L’exalcalde Josep Maria Panicello ha rebut la Medalla d’Honor de la Vila en reconeixement al seu compromís ferm i continuat amb la ciutat. També s’ha reconegut la tasca dels Germans de les Escoles Cristianes La Salle, el sector sanitari, Albert Puig, Cristí Savall i Antoni Domènech. L’Ajuntament ha concedit dues Mencions Honorífiques a títol pòstum a Neus Bosquet Pujol i Joan Pastó Planas. L’acte institucional s’ha celebrat avui a la Sala de Plens en un format molt restringit i està disponible al Canal de Youtube de l’Ajuntament.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

L’Ajuntament de Cambrils ha lliurat avui la Medalla d’Honor a l’exalcalde Josep Maria Panicello Hernández, i Mencions Honorífiques als Germans de les Escoles Cristianes La Salle, al sector sanitari i els centres de referència a Cambrils (l’Hospital Lleuger Doctor Antoni de Gimbernat de Cambrils, l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona), a Albert Puig,  Cristí Savall Berenguer i Antoni Domènech Font, i ha reconegut a títol pòstum a Neus Bosquet Pujol, i Joan Pastó Planas.

L’acte institucional, presidit per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, s’ha celebrat aquesta tarda a la Sala de Plens amb un format molt restringit i amb totes les mesures de seguretat per la situació sanitària. El lliurament s’ha retransmès en directe per Ràdio Cambrils i les xarxes socials de l’Ajuntament per les persones que no hi ha pogut assistir presencialment per les restriccions d’aforament. La gravació es pot recuperar al Canal de Youtube de l’Ajuntament des d’aquest enllaç https://www.youtube.com/watch?v=StQMuxblaNA.

L’alcaldessa de Cambrils ha començat el seu parlament amb un record per totes les famílies que han patit les conseqüències de la pandèmia i ha destacat “les qualitats humanes i la capacitat transformadora que tenim les persones per generar canvis positius a la societat”.   En aquest sentit, ha parlat de la manera d’exercir la ciutadania plena i conscient de les persones i entitats compromeses que avui s’han reconegut a la Sala de Plens. L’alcaldessa ha afirmat que la seva actitud cívica ha permès fer passes endavant deixant un llegat positiu als altres. “Aquesta motivació per fer el bé i fer les coses bé, aquesta exigència personal en les coses que ens agraden, han trobat una motivació superior en les coses que feu vosaltres, distingits i distingides, i les entitats que representeu”, ha assegurat.

L’alcaldessa ha explicat que els honors i distincions serveixen per celebrar l’exemple que donen les persones distingides en l’impuls a la ciutat, a favor de la convivència i de la cultura del coneixement; encoratjar a cambrilencs i cambrilenques a seguir treballant per ser cada dia millors, i preservar el seu testimoni de compromís i generositat.

L’acte, conduit pel director de Ràdio Cambrils, Adrià Muñoz, ha continuat amb el lliurament de les distincions honorífiques que es concedeixen a les persones físiques o jurídiques, institucions o entitats cambrilenques que hagin destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat o bé que commemorin efemèrides destacades.

La primera menció honorífica ha estat pel sector sanitari, i especialment els centres de referència a Cambrils, per l'esforç, la dedicació, la implicació, la professionalitat, la humanitat i el compromís en la lluita contra la pandèmia. Han recollit la distinció la doctora Lídia Rios Vallès, en representació de l’Hospital Lleuger Dr. Antoni de Gimbernat de Cambrils; el doctor Salvador Sarrà Moretó, en representació de l’Hospital Sant Joan de Reus, i la doctora Rosaura Reig Puigbertran, en representació de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Tot seguit, el germà Josep Canal ha recollit la Menció Honorífica dels Germans de les Escoles Cristianes la Salle per la seva tasca en l’educació, la seva contribució i difusió de la cultura i el desenvolupament de les tradicions locals en el seu 120è aniversari de l’arribada a Cambrils.

També ha rebut una menció honorífica el germà Cristí Savall Berengué i el pare Antoni Domènech Font per la tasca social i educativa i el seu compromís amb la ciutadania de països amb problemes socials i econòmics, entre d’altres, representant al col·lectiu de missioners de Cambrils que estan realitzant la seva tasca arreu del món. Cristí Savall no s’ha pogut desplaçar a Cambrils però ha intervingut en l’acte en directe des de Dakar (Senegal) i ha rebut la distinció a través del seu germà, Xavier Savall.

A continuació, s’ha lliurat la menció honorífica a Albert Puig Ortoneda, que també s’ha connectat per via telemàtica des de Nigata (Japó). La distinció, que ha recollit físicament la seva germana, Àngels Puig, és un reconeixement a la seva trajectòria en l’àmbit esportiu com entrenador de futbol i docent arreu del món.

Les dues últimes Mencions Honorífiques s’han concedit a títol pòstum. Per una banda, s’ha lliurat el reconeixement a Neus Bosquet Pujol, pel seu compromís amb la ciutat i la seva trajectòria en el món educatiu, el voluntariat i els serveis socials. Per l’altra, Joan Pastó Planas ha estat distingit per la seva tasca al capdavant de l'Agrupació Fotogràfica Cambrils, com a membre fundador i president de l’entitat, pel treball minuciós i constant de recollida d'imatges de la vida social i política de Cambrils.

L’acte ha acabat amb el lliurament de la Medalla d’Honor de la Vila de Cambrils de l’Ajuntament de Cambrils, en nom de tota la ciutadania, a Josep Maria Panicello Hernández, per la seva implicació, la promoció de diferents iniciatives i la seva trajectòria dedicada al municipi.

Finalment, la violoncel·lista cambrilenca Àngela Guillen Lara, exalumna de l’Escola Municipal de Música de Cambrils, ha interpretat “El cant dels ocells” de Pau Casals i “Le Cygne” de Camilles Saint-Saëns.