Durant l’acte, que tindrà lloc demà 26 de novembre a la Sala de Plens, també es lliuraran els Premis Vila de Cambrils de narrativa i poesia. L’exposició de les 19 obres seleccionades de la Biennal es podrà visitar a la Sala Àgora fins a finals de gener.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Ajuntament de Cambrils lliurarà demà dissabte, 26 de novembre, els premis de la 2a Biennal d’art contemporani Gastronòmic, el 6è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils i el 5è Premi de Poesia Vila de Cambrils. L’acte tindrà lloc a la  Sala de Plens a les 19 hores.

Després del lliurament dels guardons als respectius guanyadors, el públic podrà gaudir de l’exposició de les obres seleccionades de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic.

L’acte comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el director territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Agràs, i el regidor de Cultura, Lluís Abella.

6è premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils – Josep Lluís Savall

Aquest premi és alhora un reconeixement al escriptors en llengua catalana, al mar com element molt important en el desenvolupament del nostre municipi i a un cambrilenc que ens va deixar molt jove, el Josep Lluís Savall, i que va fer que moltes persones recuperessin l’amor pel mar i tot allò que l’envolta.

En  aquesta edició han estat  11 les obres que han concorregut al premi.

Com bé indica el títol hi ha una exigència bàsica en la presentació de les obres i és que el mar tingui un paper destacat a l’obra, tal com el té per Cambrils i el seu desenvolupament.

El jurat va estar format per Helena Queral Martí, professora de Llengua Catalana IES Cambrils; Rosa M. Fusté Antich, Bibliotecària de l’Ajuntament de Cambrils; Rosa Rey, directora del 9 Grup Editorial; Pau Vidal Gavilán, escriptor, i Joan Cavallé Busquets, escriptor i gestor cultural.

Hi ha un únic premi, que està dotat amb 3.000 euros i amb la publicació de l’obra guanyadora per part de Cossetània Edicions.

L’última obra guanyadora i publicada va ser El Dia de l’Escorpora, de Miquel Bonet Pinyol.

5è premi de Poesia Vila de Cambrils  (1r premi i 2n premi)

L’Ajuntament de Cambrils ha convocat aquest any el 5è Premi de Poesia Vila de Cambrils. Aquest premi va ser creat amb la finalitat de promoure i donar suport a la llengua catalana escrita en vers.

Aquest any el jurat ha estat format per Adrià Targa Ramos, poeta; Eva Ferré Pérez, bibliotecària de Cambrils; Raimon Aguiló Bartolomé, poeta; Lurdes Malgrat Escarp, directora de l’Escola de Lletres de  Tarragona, i Helena Martínez Ferreruela, directora del Servei Local de Català de Cambrils.

Les obres aspirants han de ser escrites en llengua catalana, originals i inèdites i no haver estat premiades en cap certamen ni publicats en cap mitjà imprès ni informàtic. La temàtica de les obres és lliure. L’extensió serà d’un màxim de dos fulls  DIN A4 i d’un mínim de 14 versos.

Aquest any hi ha hagut un gran increment de participants ja que s’han rebut 82 obres a concurs.

2a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic

L’Origen d’aquesta  convocatòria el trobem el 2014 i va ser un pas endavant després de les 31 edicions del premi de pintura Vila. Es va voler obrir la frontera que suposava que un premi només estigués destinat a la pintura i es va voler donar cabuda a totes les disciplines artístiques contemporànies.

També es va voler donar a la biennal un tret singular i aquest va ser que la temàtica de l’obra havia de girar a l’entorn de la Gastronomia, ja que és  element diferenciador del nostre municipi al llarg de la història i motor econòmic, però es va voler fer un tomb més.

Unir art i gastronomia ja s’ha fet en altres ocasions perquè la Gastronomia també té un punt d’art i qui discutirà que actualment la creació culinaria no és una creació artística.

Enguany han participat 37 artistes a la convocatòria vinguts d’arreu amb les seves propostes, de les quals se n’han seleccionat 19 que han passat a formar part de l’exposició de la Sala àgora que es podrà visitar fins a finals de gener del 2017.

En aquesta edició el Jurat ha estat format per Josep Lluís Abella Hortoneda, Regidor de Cultura i Festes; Rosa Ricomà, directora Museu d’Art Modern de Tarragona; Antonio Salcedo Miliani, professor URV; Jesús Movellán , Artista i guanyador de la primera Biennal, i Alexandra Planas, de la Revista Bonart.

Està prevista la realització d'activitats paral·leles, tot involucrant altres sectors de la creació i de l’art, on la Gastronomia sigui el centre.

La biennal compta amb la implicació del sector de la restauració i l’Escola d’Hostaleria,  l’Agrupació Fotogràfica, artistes de Cambrils, biblioteca,  entre altres.

Cal donar les gràcies al patrocini de Repsol i el suport de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.