La tecnologia permet celebrar reunions mixtes amb una part de participants a la sala i la resta a distància des de qualsevol dispositiu

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Ajuntament de Cambrils ha instal·lat un nou sistema de videoconferències a la Sala de Comissions, situada al segon pis de la casa consistorial, que permet connectar les persones que participen en una reunió presencialment amb les que ho fan de manera telemàtica.

L’equip consta d’una pantalla de 75 polzades, dos micròfons i altaveus, un ordinador i  una càmera que pot enfocar totes les persones assistents en un pla general o bé a la persona que està parlant. La càmera disposa d’una òptica de fins a 12 augments i funciona automàticament a partir de les posicions programades però també es pot controlar manualment a través d’un comandament a distància.

Des del passat març l’Ajuntament de Cambrils disposa de l’eina Microsoft Teams per celebrar reunions a distància amb totes les garanties. Fins ara, però, cadascuna de les persones assistents es connectava des del seu ordinador de manera individual.

La primera reunió amb el nou sistema a la Sala de Comissions es va celebrar el passat 9 d’octubre amb quatre persones a la sala i tres connectades des de diferents punts. La reunió va comptar amb l’assistència presencial de l’alcaldessa, el regidor d’Hisenda; el gerent coordinador de serveis de l'Organisme autònom Base-Gestió d'Ingressos i l’interventor de l’Ajuntament i amb la participació a distància de la secretària, la tresorera i l’alcalde de Torredembarra i president de Base.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha explicat que d’aquesta manera es poden celebrar reunions semi-presencials respectant l’aforament, que pot variar segons l’evolució de la situació, i al mateix temps es posa en marxa una nova eina per facilitar les noves formes de treball que han vingut per quedar-se. Precisament, aquest setembre l’Ajuntament de Cambrils va aprovar un protocol pioner per regular el teletreball.