És la quarta zona d’aparells gimnàstics que s’obre al municipi per promoure l’hàbit de fer esport de manera regular

  • Categoritzat com: Comunicació Sostenibilitat
  • Serveis associats: Cambrils Esport

L’Ajuntament de Cambrils ha posat en funcionament un nou circuit d’entrenament per a persones grans a una zona verda del carrer Anoia. La instal·lació està dissenyada per a millorar la mobilitat articular, la capacitat cardiovascular i la capacitat cardiorespiratòria. Aquest circuit d’exercici se suma als que ja es van instal·lar el passat setembre a tres zones verdes d’Horta de Santa Maria, la plaça del Setge i Vilafortuny.

La creació d’aquests circuits, ubicats en diferents punts del municipi per cobrir el màxim de població, s’emmarca en la l’objectiu de promoure l’hàbit de fer exercici de manera regular perquè els cambrilencs i cambrilenques envelleixin saludablement i mantinguin una vida activa. La pràctica de l’esport ajuda a conservar l’equilibri, guanyar elasticitat, prevenir caigudes de repetició i, en definitiva, millorar la capacitat física i la salut de les persones grans. En aquesta línia, l’Ajuntament té diferents programes per fomentar una bona alimentació, l’activitat física i altres hàbits saludables.

Els aparells gimnàstics

Totes les àrees estan equipades amb cinc aparells per treballar diferents parts del cos. Concretament, s’hi ha instal·lat els aparells anomenats Cintura (per exercitar la cintura, els músculs obliqües i els lumbars), Hockey (quàdriceps, glutis i bessons), Extensió (musculatura de les cames), Rem (cames i tronc, des dels pectorals i bíceps fins els isquiotibials) i Barres (pectorals i els abdominals).

A cada aparell hi ha les instruccions d’ús, que s’aconsella llegir atentament. També es recomana estirar abans i després de realitzar els exercicis, evitar les hores de més calor i beure aigua abundant durant la pràctica esportiva, tenir en compte les capacitats i mesurar l’esforç, ser constant i iniciar la pràctica amb aquests aparells de forma gradual, tant en les repeticions com en la intensitat.