L’empresa adjudicatària ja ha començat els treballs previs i la previsió és que els sistema estigui operatiu a finals de juny. L’objectiu és millorar la seguretat pública i la gestió de la fluïdesa del trànsit.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local Govern Obert
  • Serveis associats: Policia

L’Ajuntament de Cambrils instal·larà un sistema intel·ligent de reconeixement de matrícules i control de vehicles a les principals vies d’accés al municipi. L’empresa adjudicatària ja ha començat els treballs previs i la previsió és que a finals de juny comencin a funcionar les sis càmeres lectores ubicades als punts on es registren més entrades i sortides de vehicles.

L’objectiu de les càmeres és millorar la seguretat pública i la gestió de la fluïdesa del trànsit en el marc d’una ciutat digital, innovadora, sostenible i segura. L’actuació també dóna resposta a peticions per part de diversos col·lectius veïnals i especialment arrel de diversos robatoris al barri de Vilafortuny.

El sistema disposarà d’una base de dades de vehicles i un sistema de control, monitorització o alerta en temps real ubicat a la Sala de Control de la Policia Local. La monitorització serà proactiva i alertarà a la policia de forma acústica i visual de les deteccions del pas de vehicles amb matrícules d’interès policial introduïdes anteriorment al sistema. D’aquesta manera, es podran avisar a les patrulles més  properes per intentar interceptar el vehicle.

A més, es podran fer cerques a posteriori sobre les matrícules registrades per franges horàries, càmera o números complets o parcials de matrícules. Això serà de gran utilitat en investigacions policials en casos de robatoris o altres delictes comesos a Cambrils o altres poblacions veïnes.

En el futur, el sistema obre un amplia ventall de possibilitats. Per una banda, es podria integrar amb dispositius com semàfors, controls de velocitat o altres senyals de trànsit per controlar els vehicles que no respecten les normes de circulació o obtenir informació per treballar per la millora del trànsit. Per altra banda, els lectors podrien estar connectats amb altres municipis per millorar la col·laboració policia en casos de recerques de persones o vehicles.