“Fem ocupació per a Joves” està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. La iniciativa permetrà formar i inserir a 19 joves en empreses de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació Ocupació

El Departament d’Ensenyament i Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils inicia el programa de formació i treball Fem Ocupació per a Joves”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

“Fem Ocupació per a Joves”  és una mesura per pal·liar l’impacte de la desocupació juvenil davant la prolongada crisi econòmica  i la dificultat de les persones joves en situació d’atur per accedir a un lloc de treball.

Aquest nou programa busca un enfocament diferent, ja que la política activa d’ocupació es realitza en funció de les necessitats reals de l’empresa i busca incentivar i implicar els  ocupadors per a que contractin a aquests col·lectius.

L’objectiu d’aquest programa integral és afavorir la inserció laboral de les persones joves de 18 a 29 anys que estiguin en les següents circumstàncies: en situació d’atur, sense qualificació especialitzada (ESO, Batxillerat o CFGM), i, prioritàriament, que tinguin experiència professional en sectors castigats per la crisi per a reconduir-los a altres sectors amb futur.

D’aquesta manera, aquest nou programa permetrà formar i inserir a 19 joves en base a les necessitats reals d’ocupació de les empreses de Cambrils.

Al mateix temps, les empreses  tindran l’oportunitat de  contractar aquests joves de forma subvencionada durant 6 mesos, amb ajuts a la contractació. La subvenció és de 655,20€/mes per cada jornada complerta o la part proporcional en funció de la jornada realitzada. La quantitat total de la subvenció atorgada és de  88.000 euros.