La primera onada es realitzarà del 21 al 27 de setembre i pretén conèixer la visió dels panelistes sobre els serveis, equipaments i gestió municipal. El panell està format per persones que volen aportar la seva opinió de manera anònima a través de qüestionaris periòdics online.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

La primera onada de consultes de l’Altaveu Ciutadà de l’Ajuntament de Cambrils s’iniciaran el proper 21 de setembre amb un qüestionari entorn els serveis, equipaments i gestió municipal del municipi. Amb aquest primer qüestionari online es pretén conèixer la visió general dels panelistes per tenir un punt de partida. Les consultes posteriors seran més específiques sobre diferents temes concrets d’interès municipal.

Aquestes enquestes periòdiques online les respondrà un panell format per les persones que s’havien inscrit a l’Altaveu i que aportaran la seva opinió de manera totalment anònima. El panell segueix obert a les persones interessades, que s’hi poden apuntar a través del web http://cambrils.altaveuciutada.cat. Les persones que s’inscriguin una vegada començada la primera onada, es reservaran per la següent consulta.

El panell no serà una mostra representativa però sí que es treballa per aconseguir una representació dels diferents perfils d’edat, gènere i zona de residència. Després de cada consulta, l’Ajuntament es compromet a fer un retorn de totes les aportacions a les persones participants i presentar els resultats a la població. L’empresa CERES garanteix el tractament de les dades i preserva la confidencialitat de les persones voluntàries.

L’Altaveu Ciutadà de Cambrils, que es va presentar el passat gener, és una eina de democràcia electrònica que fomentarà la participació dels veïns i veïnes en la gestió municipal, la transparència i l'obertura del govern local cap a la ciutadania.

Aquesta eina d’anàlisi i escolta activa permetrà disposar d’un baròmetre d’opinió entorn temes d’interès, facilitar la comunicació i interacció entre l’Ajuntament i la ciutadania i adaptar les actuacions municipals a les expectatives i característiques dels cambrilencs i cambrilenques.