El Programa 30 Plus està subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i l’Ajuntament. La iniciativa permetrà formar i donar feina a 20 persones en base a les necessitats reals d’ocupació de les empreses del Baix Camp.

  • Categoritzat com: Comunicació Ocupació
  • Serveis associats: Ocupació

El Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria 2019 del Programa 30 Plus, per afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys o més que es trobin en situació de desocupació.

Es tracta d’un programa de formació i treball creat pel Servei  d’Ocupació de Catalunya, desenvolupat en el marc de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball, Immigració i Seguretat Social, i l’Ajuntament de Cambrils.

El programa permetrà formar i inserir 20 persones en base a les necessitats reals de les empreses dels municipis de Cambrils, Salou, Vila-Seca, Montbrió del Camp i Mont-roig del Camp.

La iniciativa ofereix una experiència laboral a les persones participants, amb l'objectiu de reconduir la trajectòria professional, i una formació orientada a millorar la seva ocupabilitat.

Des del Programa 30 Plus, a més d'oferir contractes d'un mínim de 6 mesos de durada en empreses col·laboradores, també es fa un acompanyament i seguiment dels contractes durant tota aquesta estada i s'imparteixen formacions vinculades als treballs que es desenvolupen.

Requisits d’accés per a les persones aturades

La convocatòria s’adreça a persones de 30 anys i més en situació d'atur del Baix Camp (Cambrils, Montbrió del Camp, Mont-roig i Vinyols i els Arcs, entre altres), Salou i Vila-seca.

Les persones que vulguin entrar en el programa hauran d'estar inscrites a les oficines de treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades.

Bonificacions per a les empreses col·laboradores

Paral·lelament, l’Ajuntament també fa una recerca d’empreses interessades en col·laborar en el programa a través de la contractació de les persones participants. Les empreses es poden beneficiar de bonificacions per aquestes contractacions.

A més, durant tot el procés de contractació, les persones empresàries interessades en participar en aquesta iniciativa disposaran d'assessorament i d'orientació per part de les persones tècniques del programa per detectar qualsevol necessitat relacionada amb el contracte laboral i amb la sol·licitud de la subvenció per la contractació.

Les persones interessades en consultar la informació relativa al programa o iniciar el procés de participació i col·laboració es poden adreçar al Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació presencialment a l’Ateneu  Juvenil de Cambrils (avinguda Horta de Santa Maria, 14, 4a planta), per telèfon al 977 307 401 o per correu electrònic a ens@cambrils.org.