Un grup d’onze joves de Cambrils inicien el programa

  • Categoritzat com: Educació
  • Serveis associats: Educació

Cambrils és un dels municipis col·laboradors amb el Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona. Un dels programes destacats que s’impulsen és “Start! Formació i Feina per tu”, que s’adreça a joves de 16 i 24 anys que no estudien ni treballen. L’objectiu, per tant, és aconseguir el màxim nombre d’insercions en el camp laboral i el retorn en la formació reglada

Durant aquest 2016, 11 joves han treballat l’empoderament de les esferes vitals, els interessos, la motivació, la descoberta del mercat de treball i la identificació de competències, entre d’altres. Aquests continguts s’han treballat principalment a través de dinàmiques d’aula, vivencials i ‘mentorings’. També han realitzat diferents activitats a l’aire lliure per fomentar el treball en equip i la cohesió, una d’elles al camp de futbol. En dues setmanes, l’alumnat iniciarà la formació a mida i continuaran participant de les tutories individuals de seguiment.

La regidora d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació, Montse Masdeu, aposta per programes que, com aquest, combinin l’orientació personalitzada, i l’acompanyament durant tot el procés d’aprenentatge per tal que els joves retornin al sistema educatiu i obtinguin una formació que els permeti trobar una feina de qualitat.

És per això que des del Dept. d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació es vol formar un altre grup de joves.

 

Start! Formació i Feina per a tu

És una iniciativa finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, que forma part dels projectes de la Garantia Juvenil, i que està gestionat per la fundació Intermèdia i Formació i Treball. A tot el Camp de Tarragona s’espera que es puguin atendre a 270 joves. De moment, poc més d’un centenar ja han començat a estudiar.