L’objectiu de la renovació de l’acord és sumar esforços per valoritzar el patrimoni marítim

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Francesc Gil, s’han trobat avui al moll per oficialitzar la signatura d'un nou conveni marc que permetrà desenvolupar diferents projectes a mitjà termini que en aquest moment ja troben en fase estudi. L’acte ha comptat també amb la presència de la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, i el director del Museu d’Història, Gerard Martí.

El nou acord va ser proposat per la Junta de Govern del Museu d’Història de Cambrils arran de la bona col·laboració d’un primer conveni per un any signat el 2018 entre l’Ajuntament de Cambrils i la Confraria del Pescadors de Cambrils.

L’objectiu del nou acord, ara per una durada de 4 anys, és tornar a incloure les activitats culturals i didàctiques relacionades amb la mar i el patrimoni marítim, especialment relacionades amb el Port de Cambrils. Després de la corresponent tramitació, afectada per l’impàs de l’estat d’emergència sanitària, finalment la proposta ha estat aprovada per l’Ajuntament de Cambrils aquest mes de juliol.

A partir d’aquest conveni s’obre, doncs, un nou terreny de joc, on les futures propostes didàctiques i culturals s’aniran materialitzant amb addendes al conveni marc, que en aquest moment no comporta cap compromís econòmic per part de cap de les dues parts en conveni. L'acord que ara s'ha segellat permet poder-se aliar a la recerca de recursos en administracions superiors.

L’objectiu final de tot plegat seria, en els moments complicats actuals,  poder sumar esforços per donar a conèixer una herència i una realitat present a Cambrils com és l’ofici de pescador. “No és només preservar aquesta essència marinera cambrilenca, sinó també valorar un llegat viu en perill i poder-lo explicar amb recursos del segle XXI als actuals cambrilencs i als visitants”, ha afirmat l’alcaldessa. La recent certificació de Vila Marinera a Cambrils és una oportunitat per reconèixer tot aquest patrimoni material i immaterial com un recurs pel turisme cultural.