El conveni té per objectiu potenciar la cultura i el patrimoni marítims

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

 

L’Alcaldessa de Cambrils, la Sra. Camí Mendoza, i el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, el Sr. Francesc Gil, han signat un conveni marc que inclourà activitats culturals i didàctiques relacionades amb la mar i el patrimoni marítim, amb especial incidència al Port de Cambrils. La proposta de conveni va ser aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Cambrils del passat mes de juliol.

 

A principis del 2018, la Confraria de Pescadors i el Patronat de Turisme de Cambrils van proposar la realització d’una nova ruta turística centrada en donar a conèixer la Confraria, que va ser treballada amb el Museu d’Història de Cambrils. Amb el nou conveni es permetrà l’accés lliure a la Torre del Port per part dels usuaris de la nova ruta turística que ha estat tot un èxit.

 

L’objectiu final és el de poder conservar i donar a conèixer una herència i una realitat present a Cambrils com és l’ofici de pescador. Es busca preservar l’essència marinera cambrilenca i valorar-ne el llegat viu per poder-lo explicar amb recursos del segle XXI als actuals cambrilencs i als visitants.

 

S’obre un nou terreny de joc on les futures propostes didàctiques i culturals s’aniran materialitzant amb addendes al conveni marc, que en aquest moment no comporta cap compromís econòmic per part de cap de les dues parts en conveni.

 

El conveni entra en vigor en el moment de la seva signatura i tindrà una durada d’un any. En qualsevol moment abans de la finalització del seu termini de vigència, ambdues parts podran acordar la seva pròrroga per un període màxim de fins a quatre anys addicionals.

 

 

Fruit d’una llarga col·laboració

El conveni signat és fruit de la col·laboració constant i fidel entre la Confraria de Pescadors de Cambrils i l’Ajuntament de Cambrils, a través del Museu d’Història de Cambrils.

 

Des del 1999, any de fundació del Museu, l’Ajuntament de Cambrils i la Confraria de Pescadors de Cambrils han anat col·laborant en diferents projectes com la salvaguarda de l’embarcació Marinera, avui present al Parc del Pescador; la crida feta, l’any 2001, per recuperar objectes etnogràfics mariners amb l’obertura de la Torre del Port; l’arribada de l’embarcació Teresa a Cambrils, l’any 2005; la celebració del centenari del temporal de la Candelera, l’any 2011; o més recentment, la col·laboració a la Festa de la Mar, l’any 2015; i l’inici del projecte de recerca “Històries de vida: el paper de la dona vora la mar”, el passat 2017.