Les empreses que formin part de la nova plataforma tindran accés a diferents recursos i materials per a aplicar i promocionar el seu compromís. La iniciativa ofereix formació en matèria de reciclatge, reducció del desaprofitament alimentari i gestió sostenible de recursos.

  • Categoritzat com: Sostenibilitat

L'Ajuntament de Cambrils i l’associació mediambiental Ecoembes han iniciat aquesta setmana una campanya per animar al sector de l’hostaleria a formar part del projecte ‘Ecohostelers’. La iniciativa busca la implicació del sector en matèria de medi ambient i reciclatge d'envasos i ara, com a novetat, també es converteix en una plataforma en línia amb continguts, materials i notícies actualitzades.

Amb aquest objectiu, els hostalers i hostaleres tindran disponible, de manera gratuïta, formació i recursos per a aprendre a separar residus, evitar el desaprofitament alimentari i fer una correcta gestió dels seus recursos, entre altres, fent, d'aquesta manera, que el seu establiment es converteixi en un local ambientalment compromès.

El projecte ha estat presentat en un acte que ha tingut lloc avui i en el qual han participat el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Vallès, i les especialistes d’Ecoembes a Catalunya Ana Menéndez i Gemma Arroyo.El regidor de Medi Ambient ha destacat la importància de dotar al sector de l’hostaleria de formació i recursos per millorar el reciclatge, reduir el desaprofitament alimentari i gestionar els establiments de la manera més sostenible possible. El regidor també ha constatat que la societat està cada vegada més compromesa amb el medi ambient i, a banda d’hàbits arrelats com separar els residus i evitar el malbaratament, augmenta el consum responsable escollint establiments que fomentin pràctiques sostenibles.

Per la seva banda, Gemma Arroyo ha explicat que el segell ‘EcoHostelers’ busca “millorar la comunicació amb els hostalers i hostaleres i oferir-los continguts de qualitat i d'utilitat necessaris per a fer un pas més en matèria d'economia circular”. Al seu torn, ha agraït a les autoritats locals i al sector que s’hagin sumat a aquesta aventura. “Estic convençuda que ens deixarà molt bon gust de boca”, ha conclòs.

La iniciativa pretén arribar a més de 90 establiments a Cambrils, entre els quals es repartiran a prop d’un centenar de papereres i cubells grocs i blaus perquè pugui reciclar correctament els envasos i paper i cartró que es genera. Així, aquests establiments se sumen als més de 18.000 que ja compten amb el segell ‘EcoHostelers’ en tot l'Estat, una insígnia que rep a la clientela quan entra en el local sota el missatge “aquí no es fia, però sí que es recicla”, mostrant que es troba davant un local compromès amb el medi ambient.

Una plataforma amb múltiples beneficis

A més de comptar amb el reconeixement com a local ‘EcoHostelers’, els establiments adherits que formin part d'aquesta iniciativa tindran a la seva disposició formació permanent mitjançant cursos i manuals sobre temes com slow food, servei de lliurament a domicili (delivery), seguretat i qualitat alimentària o trash cooking, entre altres, gràcies a aquesta nova plataforma.

A més, rebran una newsletter mensual amb les principals novetats en matèria de sostenibilitat del sector i podran accedir a articles i notícies sobre legislació, reciclatge, esdeveniments o tendències.

Unes altres de les novetats que ofereix la plataforma als ‘EcoHostelers’ és l'accés a diferents serveis i incentius com a invitacions a fires gastronòmiques, tant autonòmiques com nacionals, un canal de comunicació directe amb els membres de la comunitat i l'administració local, pacs de continguts per a les seves xarxes socials, auditories gratuïtes sobre l'empremta digital de les xarxes socials o materials com a díptics i guies sobre la correcta separació de residus.

Sobre Ecoembes

Ecoembes és l'organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tota Espanya, en col·laboració amb el sector de l'hostaleria i FACYRE (Federació d'Associacions de Cuiners i Resposters d'Espanya), per aconseguir que la societat col·labori cada vegada més amb el reciclatge en el contenidor groc i blau. Gràcies a aquesta col·laboració de la societat, avui 4 de cada 5 llars diuen reciclar els seus envasos (de plàstic, llaunes, brics, paper i cartó) en aquests contenidors per a donar-los una segona vida i protegir el medi ambient.