El Departament d’Esports ja ha penjat més de 80 vídeos a les xarxes socials i seguirà oferint entre 6 i 8 propostes diàries. Les sessions dirigides són impartides online pels mateixos professionals que ho fan habitualment al Palau Municipal d'Esports. També s’han organitzat diverses activitats a distància amb motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils fomenta la pràctica de l’esport durant el confinament amb sessions dirigides d’activitat física a través del canal de youtube https://www.youtube.com/cambrilsesport i de les xarxes socials. Les classes són impartides pels mateixos professionals que ho fan habitualment al Palau Municipal d’Esports.

Hi ha sessions de diferents esports i nivells de ciclo indoor, TBC, pilates, manteniment, zumdance i altres disciplines, adreçades tan a persones adultes com gent gran i nens i nenes. Cada dia es pugen a les xarxes entre 6 i 8 sessions, repartides en horari de matí i tarda, i actualment ja hi ha més de 80 vídeos al canal.

La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que l'objectiu de la iniciativa és que, malgrat el tancament de les instal·lacions, tota la ciutadania pugui practicar esport i activitats física a casa dins de les seves possibilitats i alhora donar eines perquè el confinament sigui més lleu.

«Volem recordar la importància a la ciutadania de seure menys i moure’s més, i fer activitat física cada dia, acumulant 30 minuts els adults i gent gran, i 60 minuts els infants i adolescents, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut», ha afirmat la regidora. «Una vida activa i l’adopció d’uns hàbits saludables millora la salut física i mental, i disminueix l’estrès, l’ansietat i la depressió», ha conclòs.

Dia Mundial de l’Activitat Física

El departament d’Esports va convidar ahir a la ciutadania a celebrar des de casa el Dia Mundial de l’Activitat física. Les activitats de la jornada d’enguany, excepcional pel confinament, es van traslladar a l’interior de les llars mantenint els mateixos de sempre: promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront del sedentarisme.

A més de les activitats proposades ahir, la regidoria ha programat per avui dimarts una xerrada en directe amb la psicòloga Judit Miró sobre la salut mental.

Instal·lacions esportives

D’altra banda, l’Ajuntament de Cambrils continua treballant en diferents línies per restablir els serveis un cop finalitzi aquesta situació excepcional. En aquest sentit, s’estan dissenyant diferents accions per reactivar l'esport al municipi i facilitar l'accés als diferents col·lectius del municipi, després d'un període llarg de confinament.

A més, tal com ja es van anunciar s’ha suspès el cobrament dels rebuts durant el període de tancament dels serveis als usuaris i usuàries afectats pel tancament de les instal·lacions i activitats.

També es preveu que un cop passi l'estat d'alarma i s'obrin de nou les instal·lacions s'adoptin diferents mesures per compensar les classes i serveis que no s'han realitzat des del 13 de març.

Entitats esportives

Tot i que l'esport federat i els club esportius es troben actualment aturats, Esports continua treballant amb les diferents entitats del municipi per tal de tenir els espais preparats per una possible tornada a la competició.

També s'estan coordinant els campus d'estiu i altres esdeveniments organitzats per les entitats i amb col·laboració del departament d'esports. Una altra de les mesures que s'està treballant és agilitzar el pagament de les subvencions actuals a les entitats, així com d'altres ajudes per a les famílies més vulnerables.

Esdeveniments esportius

Pel que fa als esdeveniments esportius, el departament treballa per re-organitzar els que ja s’han ajornat i els que previsiblement no es podran dur a terme.

Alguns s'han pogut recol·locar, com el Torneig de Bàsquet, que s’ha ajornat a la primera setmana de juliol. Malauradament, d'altres, com el Mundialito de futbol base o el Costa Daurada Cup, per la logística que comporten i les dates, ja no es podran celebrar fins el 2021, quan es tornaran a organitzar, esdeveniments de gran repercussió econòmica, social i esportiva pel municipi de Cambrils.

L'objectiu de Cambrils és continuar essent un referent del turisme esportiu i, donada la situació, es treballa per allargar la temporada amb diferents esdeveniments esportius fins a final d'octubre per tal de reactivar l'economia del municipi.

+informació a:

www.cambrilsesport.cat

https://www.instagram.com/CambrilsEsport

https://twitter.com/CambrilsEsport

https://www.youtube.com/cambrilsesport