Diversos municipis del Baix Camp participen en aquesta iniciativa adreçada a persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació

  • Categoritzat com: Comunicació Ocupació
  • Serveis associats: Educació

El Departament de Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ha iniciat aquest mes de gener un nou projecte Singulars per fomentar l’ocupació juvenil amb la contractació d’una orientadora que portarà un grup de 20 persones. A més, a Cambrils es durà a terme el certificat de professionalitat d’Operacions bàsiques de cuina de 350 hores de durada en col·laboració amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El programa, que s’allargarà fins l’octubre, s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys que s’han inscrit a la iniciativa europea Garantia Juvenil i pretén aconseguir la seva inserció laboral i/ o el retorn al sistema educatiu. Les noies i nois que tinguin interès en rebre orientació professional personalitzada de manera gratuïta es poden posar en contacte amb el Departament de Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils o de les altres entitats col·laboradores o bé realitzar la preinscripció emplenant el formulari https://forms.gle/hEjzJW7nBaNKJEwVA.

El nou projecte Singulars “Posant en valor el territori i la innovació al Baix Camp”, que s’emmarca dins la Garantia juvenil, és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil, que es porta a terme a partir del treball conjunt de cinc entitats públiques de la comarca: Idetsa (l’empresa municipal de desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), l’Ajuntament de La Selva del Camp, l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i Mas Carandell, que coordina el projecte.

Mas Carandell s’ocupa de la prospecció i contacte amb les empreses del territori per impulsar  la inserció de les persones participants, mentre que la resta d’entitats s’encarreguen de l’orientació i de la formació professionalitzadora. La iniciativa fomentarà l’ocupabilitat de fins a 60 nois i noies de 16 a 29 anys del Baix Camp que es troben en atur, i que rebran orientació professional personalitzada d’acord amb les seves característiques i interessos laborals.

A banda d’orientació laboral, els joves tindran l’oportunitat de realitzar trobades i reunions amb empreses del territori, així com l’opció de realitzar un dels dos itineraris formatius que s’ofereixen:

-          Operacions bàsiques de cuina, amb l’objectiu d’apropar al jovent el coneixement del producte local i de quilòmetre 0 a través de la cuina de proximitat, i

-          Operacions auxiliars d’enregistrament i tractament de dades i documents, per donar a conèixer eines bàsiques d’informàtica inicial que són la porta a l’ús de les TIC en el sector alimentari.

Ambdues qualificacions permeten obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1, en el primer cas de la família d’Hoteleria i turisme i en el segon d’Administració i gestió, així com inclouen la realització d’un període de pràctiques en empreses del sector.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.