El municipi manté viva la memòria de la tragèdia del 2017 i reitera el compromís de seguir treballant perquè no es torni a repetir

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

L’Ajuntament de Cambrils ha fet públic un manifest per recordar els tràgics fets ocorreguts el 18 d’agost de 2017 i reiterar el seu compromís per mantenir viva la memòria i per seguir treballant per evitar que els discursos de les ideologies de l’odi puguin trobar espais on desenvolupar-se.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament continua treballant per combatre la violència, especialment des de la vessant social i educativa incidint en les causes del procés de radicalització. Amb aquest objectiu s’han creat nous espais de convivència, inclusió i cohesió amb diversos projectes de dinamització comunitària per promoure la pau i la interrelació veïnal, plans d’inclusió, polítiques d’acollida i programes educatius  i accions a les escoles i instituts per fomentar la reflexió, l’esperit crític i valors com la tolerància o l’empatia.

 

A més, el passat novembre Cambrils va acollir la formació “Prevenció de l’extremisme violent que utilitza l’Islam com a excusa” impulsada per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat. Amb aquesta sessió, professionals públics de diferents administracions van poder entendre millor quins són els factors que poden conduir determinades persones a adoptar ideologies de l’odi i analitzar les eines de l’administració local per eviar la seva expansió.

El 18 d’agost segueix molt present a Cambrils, a través de les polítiques i accions de l’Ajuntament, el mosaic del passeig Marítim o el web de l’Arxiu municipal que recull els documents recuperats de l’espai de dol.

 

MANIFEST

 

Coincidint amb el tercer aniversari de l’atemptat, des de l’Ajuntament de Cambrils volem recordar públicament els fets del 18 d’agost de 2017 i reiterar el nostre compromís de conservar la memòria  i seguir treballant perquè no es torni a repetir. Per això, seguim treballant per combatre les causes de l’extremisme, especialment des de la vessant social i educativa amb diversos programes comunitaris i educatius.

Volem que els discursos de les ideologies de l’odi no puguin trobar cap espai ni vulnerablitat on desenvolupar-se i que la diversitat ens faci créixer cap a la llibertat. Volem construir una societat més justa, més igualitària, més solidària i més respectuosa amb totes les religions, cultures i maneres de pensar.

Des de Cambrils creiem que cal mirar el futur sense perdre de vista el passat. No podrem oblidar mai la tragèdia com tampoc podrem oblidar l’onada de solidaritat, el comportament cívic i exemplar de cambrilencs, cambrilenques, visitants de tot arreu, la resposta dels comerciants i restauradors del passeig Marítim que van obrir les portes a les persones que eren al carrer; la capacitat i fortalesa del municipi per sobreposar-se, i la professionalitat, rapidesa i eficiència de  les forces i cossos de seguretat i d’emergències.

Des d’aquestes línies volem tenir un sentit record per les víctimes, familiars i amistats que encara avui pateixen les conseqüències d’aquell dia fatídic. El millor homenatge que els podem fer és defensar la pau, la llibertat i la democràcia, des de la diversitat de cultures, orígens, idees i  creences. Som una ciutat de pau, d’acollida i de solidaritat. I ho seguirem sent.