El consistori ha destacat la seva implicació en el desenvolupament cultural de Cambrils. Durant el seu mandat es va obrir la primera sala d’exposicions municipal.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Ajuntament de Cambrils expressa el seu més sentit condol per la mort de Josep Maria Torrents Borrell, que va ser regidor de Cultura i Joventut del 1983 al 1987. El consistori ha destacat el llegat que ha deixat a la ciutat, tant per la seva feina com a regidor com per la seu compromís en diferents iniciatives socials i culturals.

Com a regidor, Torrents va ser un dels artífexs de l’obertura de la primera sala d’exposicions municipal al carrer Verge del Camí i de la posada en marxa de l’emissora municipal Ràdio Cambrils el 1985.

Durant el seu mandat també es va crear el Premi d’Assaig Vila de Cambrils, es va reforçar el Premi de Pintura amb l’edició d’un catàleg de les obres seleccionades i es van iniciar els tallers culturals d’estiu. Per altra banda, en l’àmbit de la protecció del patrimoni, cal destacar iniciatives com l’impuls dels camps de treball d’arqueologia o la remodelació de la Torre del Mas d’en Bisbe.

Com a artista, Josep Maria Torrents va formar part del Col·lectiu Art Total de Cambrils, entitat de la qual va ser vicepresident, i es va dedicar especialment a les disciplines de la pintura i la fotografia. A més, durant els anys 70, va ser secretari de l’assemblea local de l’Assembla de Catalunya.