Els guardons són atorgats per l’AOC a partir de l’anàlisi de més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Ajuntament de Cambrils tornat a rebre un dels Reconeixements d’Administració Electrònica del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) per la seva tasca capdavantera en la transformació digital. El lliurament estava previst el passat mes de març però la situació d’emergència sanitària va fer impossible la celebració de l’acte.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha destacat la voluntat del govern de continuar i millorar les polítiques de transpa­rència iniciades en el passat mandat  i ha posat en valor la tasca del personal tècnic municipal per portar a terme els objectius del Pla d’Acció Municipal 2019-2020. En aquesta línia, cal destacar l’aprovació aquest 2020 de l’ordenança de transparència i bon govern, que ja ha rebut la felicitació de l’Oficina Antifrau de  Catalunya per les bones pràctiques de molts dels punts del seu articulat.

“Volem anar més enllà amb una política que vetlli per la qualitat dels serveis, l’ètica en el funcionament de l’Administració, el bon govern, la gestió dels recursos públics i el rendiment de comptes”, ha afirmat l’alcaldessa. D’altra banda, arran del confinament, l’Ajuntament ha implantat un sistema de teletreball i ha reforçat la tramitació telemàtica amb un nou servei de suport a les persones usuàries.

Els reconeixements Administració Oberta als ajuntaments catalans es donen en base al 'Mapa d’administració electrònica a Catalunya' que realitza el Consorci AOC a partir de l’anàlisi de més de 30 indicadors objectivables de la disponibilitat i activitat dels serveis digitals que ofereixen a la ciutadania. El "Mapa d’administració electrònica” és una iniciativa singular, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau d’implantació i ús dels serveis públics digitals.

Els Premis Administració Oberta tenen sis categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens: de 1 a 500 habitants, de 501 a 1.000 habitants, de 1.001 a 5.000 habitants, de 5.001 a 20.000 habitants, de 20.001 a 50.000 habitants i de més de 50.000 habitants. L’AOC atorga guardons als 10 primers ajuntaments i als 2 primers consells comarcals de cada categoria.

L’objectiu és premiar la feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya i aprendre de les millores experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert.