Una seixantena de persones dels sectors implicats participen en la jornada de treball

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

El procés participatiu per elaborar el segon Pla d’Inclusió i Cohesió Social de l’Ajuntament de Cambrils ha començat avui amb la primera sessió de treball. Més de 60 persones dels diferents sectors implicats participaran en les dues sessions previstes per dissenyar les accions a realitzar ens els propers dos anys: 2017 i 2018.

Els participants inscrits són personal de l’Ajuntament de Cambrils, empreses municipals i altres administracions, representants del tercer sector, ciutadania no organitzada, polítics, estudiants i professionals d’empreses privades. En la sessió d’avui s’han establert els objectius i els eixos en cada àmbit i en la segona, prevista pel 13 de desembre, es definiran les accions que formaran part del pla.

La jornada ha començat amb la intervenció de l’alcaldessa, Camí Mendoza, que ha destacat que dels projectes col·lectius obtenen millors resultats. “La implicació de totes les parts que estem treballant en el dia a dia en aquest sector ens permet sumar visions i coneixements, incorporar perspectives diferents, detectar millor les necessitats, optimitzar eficientment els recursos, i coordinar d’una forma eficaç les iniciatives per definir accions d’atenció a la nostra ciutadania”, ha afirmat.

En la inauguració també hi ha participat el director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona, Francesc Tarragona, que ha parlat de la importància de les solucions innovadores i noves formes d’actuar, els processos de participació i la incidència en el món laboral per afrontar les necessitats socials actuals. A continuació, la tècnica de d’Inclusió Social de l’Ajuntament, Gemma Balanyà, ha explicat la metodologia de la jornada.

Tres taules de treball

Seguidament, els participants s’han dividit en tres taules de treball simultànies per treballar en estratègies per incrementar l’ocupació, establir polítiques d’habitatge i garantir els drets socials a la ciutadania. Les diferents taules han comptat amb les ponències de professionals de referència en els seus àmbits. A la taula de drets socials hi ha participat el director de la Plataforma Cruïlla, soci de la Cooperativa Eduvic i col·laborador de l’Escola Itinere, Javier Loyo, Director de la Plataforma Cruïlla, soci de la Cooperativa Eduvic i col·laborador de l’Escola Itinere. A la d’ocupació, el director de recursos humans i polítiques actives d’ocupació de a Diputació de Tarragona, Alex Grau. I a la d’habitatge, la regidora d’habitatge i mediació comunitària, LGTB i polítiques de gènere de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares.

La segona sessió

La segona sessió, prevista pel 13 de desembre, servirà per concretar les accions per executar al municipi durant els propers dos anys a partir de les prioritats que s’han definit avui en la primera sessió. La segona sessió comptarà amb la dinamització del gabinet CERES i finalitzarà amb la cloenda a càrrec del regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils, Alfredo Clúa.

Aquesta jornada s’organitza des de l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Cambrils de la Regidoria de Benestar Social, Salut i Família amb la implicació dels departaments de Relacions Cíviques, d’Ensenyament i Ocupació, Joventut i de Promoció Econòmica i el suport econòmic del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.