Quatre departaments municipals han treballat junts per organitzar un extens programa d’activitats per a infants i joves d’1 a 25 anys. Enguany els casals tindran més contingut formatiu i incidiran en la funció socioeducativa per a compensar noves vulnerabilitats. Les Cambrivacances (de 3 a 10 anys) s’amplien en horari de tarda i a guanyen espai a les escoles Marinada, Bòbila i Mas Clariana.

 • Categoritzat com: Comunicació Educació Joventut
 • Serveis associats: Educació Cambrils Esport

L’Ajuntament de Cambrils ha doblat l’oferta de places de Casals d’Estiu, que passa de 1.000 a 2.000, i ha implantat un nou sistema de tarifació social amb bonificacions del 25%, 50% i 75% al preu de les activitats i dels serveis de guarderia i menjador.

Enguany els departaments de Benestar, Inclusió, Educació, Joventut i Esports han treballat plegats per organitzar una oferta conjunta d’activitats d’estiu en lleure i esports per infants i joves d’1 a 25 anys. El resultat és una programació unificada dels casals d’estiu amb un ampli i variat ventall de propostes pensades per totes les edats.

El programa d’activitats, que aquest 2020 arriba a la quinzena edició, ja es pot consultar a https://www.cambrils.cat/esports/activitats/guia-estiu-2020 i a partir del 8 de juny començaran les inscripcions online.

El regidor d’Educació, Alejandro Garcia, ha afirmat que enguany els casals s’hauran de dotar d’un major contingut formatiu i, sobretot, hauran de tenir una funció socioeducativa per compensar les noves vulnerabilitats produïdes per crisi social i econòmica derivada de la pandèmia.

En aquest sentit, la regidora de Benestar, Hélène Arcelin, ha destacat la implantació de la tarifació social per primera vegada en les activitats d’estiu i l’augment de places com una mesura per compensar l’impacte del confinament i la suspensió de les activitats escolars.

Per la seva part, la regidora de Joventut i Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha remarcat els protocols de seguretat que s’aplicaran i ha explicat dues novetats d’aquesta edició. La primera és l’ampliació de la programació de les Cambrivacances per nens i nenes de 3 a 10 anys en horari de tarda per facilitar la conciliació familiar. La segona és que enguany s’utilitzaran les instal·lacions de les escoles Marinada, Bòbila i Mas Clariana, a més del Palau d’Esports, per reduir els recorreguts i poder oferir més activitats. Finalment, la regidora ha destacat les 27 activitats de l’Estenedor organitzades des de Joventut pels joves que no entren als casals d’estiu.

Les inscripcions es faran a partir del 8 de juny al Palau Municipal d'Esports i on line a https://esports.cambrils.cat per les activitats per infants i joves d’1 a 17 anys, i el 15 de juny per als cursos de natació, vela, i estades nàutiques.

Per les activitats de l’Estenedor, dirigides a joves de 12 a 25 anys, es podran fer les inscripcions on line a https://www.joventutcambrils.cat/ca/ i presencialment a l’Ateneu Juvenil a partir del 8 de juny amb cita prèvia per correu a joventut@cambrils.org o whatsapp 629658817.

Les bonificacions s’aplicaran segons els ingressos de la unitat familiar de convivència (més informació a https://www.cambrils.cat). Les persones que necessitin suport per fer aquest tràmit telemàticament poden contactar amb el servei d’assistència gratuïta OAC 360º a través del telèfon 977 794 557 de 8 a 20 hores o escriure un correu a oac360@cambrils.cat.

Els Casals d’estiu s’ofereixen del 30 de juny al 28 d’agost. El calendari de setmanes és el següent:

1a Setmana: del 29 de juny al 3 de juliol de 2020 (4 dies)

2a Setmana: del6 de juliol al 10 de juliol de 2020

3a Setmana: del 13 de juliol al 17 de juliol de 2020

4a Setmana: del 20 de juliol al 24 de juliol de 2020

5a Setmana: del 27 de juliol al31 de juliol de 2020

6a Setmana: del 3 d’agost al7 d’agost de 2020

7a Setmana: del 10 d’agost al 14 d’agost de 2020

8a Setmana: del 17 d’agost al 21 d’agost de 2020

9a Setmana: del 24 d’agost al 28 d’agost de 2020

Activitats de l’Estiu d’en Cam

 • SALTIRONS: nens i nenes de 1 a 3 anys, de 9h a 13h. És un Casal d’estiu per a petita infància i un servei de conciliació familiar, dissenyat per afavorir el desenvolupament integrals dels nens i nenes. Únicament poden inscriure’s persones amb tarifació social.

 • CAMBRIVACANCES: nens i nenes de 3 a 10 anys, de 9 a 13h i de 15h a 19h. Enguany, com a novetat, s’amplia la programació en horari de tarda i a part d’oferir activitats al Palau d’Esports també es realitzaran a l’Escola Marinada, Escola La Bòbila i Escola Mas Clariana.

  Es realitzen tallers, jocs i activitats esportives en medi aquàtic i terrestre amb l’objectiu de potenciar al nen des d’un punt de vista integral i lúdic sense perdre de vista la vessant educativa i formativa. Diàriament també faran alguna activitat en anglès per ampliar el seu coneixement i reforçar.

 • VACANCES MULTIESPORTIVES: Per joves de 9 a 14 anys, de 9h a 13h; Activitats esportives on el nen/a diàriament realitzarà infinitat de jocs i/o esports individuals i col·lectius. Es realitzaran en diferents dependències i/o espais esportius de Cambrils: pista atletisme, Palau d’esports, Platja Regueral, Pista Atletisme.

 • SORTIDES A LA PLATJA: Per als més aventurers de 9 a 14 anys, de 9h a 13h. Activitats esportives on el protagonista és la bicicleta i la platja. Els nens/es d’aquesta activitat practiquen diferents esports en el medi natural i setmanalment realitzen una sortida en algun lloc del nostre municipi. Amb les sortides amb bicicleta viuràs noves experiències i gaudiràs d’un entorn únic i privilegiat

El preu de l’activitat de Saltirons, Cambri, Vacances Poliesportives i Sortides a la Platja és de:

1 setmana

1 quinzena

4 setmanes

8 setmanes

9 setmanes

 

36,00€

67,00€

130,00€

255,00€

283,50€

 • SUMMER CAMBRI. Per a nens i nenes de 6 a 12 anys (1r a 6è). Tallers, activitats lúdiques, sortides programades... TOT EN ANGLÈS. Aquesta activitat és per setmanes de 9 a 13h i va a càrrec de professors titulats en llengua anglesa. El preu és de 75€/setmana.

 • AVENTURA’T. De 14 a 17 anys, de 10h a 13h. Activitats pensades per joves de 14 a 17 anys. Tens aquesta edat i penses quedar-te a casa tot el matí, quan podries fer: voley platja, kaiac, banana, paddlesub, bicicleta...? Setmanalment realitzarem una activitat estrella. El preu és de 27,00€/setmana

 • Com és habitual també hi haurà el SERVEI DE GUARDERIA i el SERVEI DE MENJADOR. Com a novetat s’oferiran a l’Escola Marinada, Escola La Bòbila i Escola Mas Clariana.

Serveis de BENESTAR SOCIAL:

 • ESPAI DE CONCILIACIÓ FAMILIAR SALTIRONS: Dirigit a totes aquelles famílies amb fills/es entre 1 i 3 anys. Es pretén donar resposta a aquelles necessitats no previstes, o puntuals, tot oferint un espai de guarda destinat a conciliar el temps personal, laboral i familiar.

 • CASAL D’ESTIU DEL GRIPAU BLAU: Esplai de lleure per a persones amb discapacitat psíquica majors de 6 anys.

No hi poden faltar les ACTIVITATS A L’AIGUA:

 • CURSOS DE NATACIÓ per nadons, petits, d’iniciació i nivell avançat

 • CURSOS DE VELA LLEUGERA

 • ESTADES NÀUTIQUES, per practicar vela, caiac, windsurf, paddle-surf...

 • WINDSURF

Com cada any també tindrem ACTIVITATS OBERTES:

 • Dinamització esportiva a la platja del Regueral de dilluns a diumenge i a partir del 22 de juny. Activitats de vòlei platja, tennis platja, futbol platja i molts altres esports

 • Gimnàstica per la Gent Gran, a la platja del Regueral, juliol i agost. Activitat gratuïta.

 • Circuit Centre d’Aigües Obertes, obert a qualsevol persona major d’edat. A la platja del cavet, de juny a setembre (segons climatologia)

Activitats de l’Estenedor

Des del Departament de Joventut de l’Ajuntament s’han organitzat activitats lúdiques i formatives de diferents temàtiques per a joves de 12 a 25 anys. Per aquests estiu hi ha programades 27 activitats a l’Ateneu Juvenil i a l’aire lliure al volant de les següents temàtiques:

 • SALUT (cuina, intel·ligència emocional i pàdel)

 • FORMACIÓ (First, tècniques d’estudi, repàs, robòtica)

 • CREATIVES (teatre i expressió emocional, pintura artística i costura)

 • ESPORTIVES A L’AIRE LLIURE (caiac, pàdel, vela, snorkel, banana, voley platja, tennis platja, paintabll i wipeout)

Algunes de les activitats són susceptibles de tarifació social al 25 o 50%. Més informació al web de joventut www.cambrils.cat i a les xarxes socials de Joventut.

Mesures de seguretat per infants, joves, monitors i monitores

 

Les activitats han estat planificades seguint el Decret de lleure 267/2015, de 5 de juliol, de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.
A més, tenint en compte el context d’excepcionalitat, s’han extremat les mesures de seguretat i salut seguint tots els protocols, guies i models de prevenció i seguretat que ha elaborat la Direcció General de Joventut de la Generalitat per garantir la salut d’infants i joves participants.

 

 

Per tal de garantir-ho, s’han establert un seguit de mesures:

 • Increment de neteja i desinfecció dels espais utilitzats, estris i material divers.

 • S’habilitaran diversos punts de rentat de mans, gel desinfectant i catifes per

desinfectar sabatilles.

 • Accessos diferenciats pels diferents grups.

 • Presa de temperatura a l’inici de l’activitat, neteja constant de mans i distància física. Ús de mascareta quan sigui necessari.

 • Mesures en seguretat alimentària. Separació mínima de 2 metres al menjador, torns d’accés i altres.

 • Es potenciaran les activitats a l’aire lliure així com activitats que garanteixin la distància de seguretat.

 • Hi haurà un responsable de seguretat i higiene per cada 30 infants/joves amb un únic objectiu: evitar qualsevol tipus de contagi.

 • Reducció del nombre màxim d’alumnes per activitat, comptant 4m2 per infants/joves en espais interior.

 • Ventilacions dels espais interior

 • Ús exclusiu d’un espai interior per cada activitat per tal de garantir neteja i desinfecció