Els espais bibliogràfics estan dotats amb 579 documents en format llibre i audiovisual. L’objectiu és promoure la igualtat de gènere i empoderar les diversitats d’orientacions sexuals, identitat i/o expressió de gènere. És un projecte de l’Àrea de polítiques d’igualtat de l’Ajuntament i la Biblioteca municipal Josep Salceda i Castells.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Igualtat
  • Serveis associats: Cultura

L’Ajuntament de Cambrils ha estrenat aquest mes de març, en el marc del Dia Internacional de les Dones, dos centres d’interès, adreçats a la ciutadania de Cambrils, dotats de materials bibliogràfics diversos per tal de promoure la igualtat de gènere i empoderar les diversitats d’orientacions sexuals, identitat i/o expressió de gènere.

Els centres d’interès son el resultat d’un projecte transversal amb perspectiva de gènere elaborat conjuntament des de la Biblioteca Josep Salceda i Castells i l’Àrea de Polítiques d’Igualtat. Constitueixen dos espais bibliogràfics propis,  dotats de materials específics, sobre feminismes, noves masculinitats, coeducació i LGBTI+.

Concretament, els centres d’interès estan dotats amb 579 documents en format llibre i audiovisual amb l’objectiu de promoure la socialització des de la igualtat de gènere. Aquests espais volen ser un marc de referència, municipal i supramunicipal, per generar coneixement, mirada crítica i empoderament per afavorir la construcció d’ una societat lliure de masclisme.

La ciutadania tindrà al seu abast, un espai específic adreçat al públic familiar i infantil, amb contes coeducatius i un altre  espai adreçat al públic juvenil i adult amb materials bibliogràfics i dvd’s sobre Feminismes i LGBTI+ que s’aniran actualitzant anualment amb nous materials en aquests àmbits.

Els centres d’interès han estat il·lustrats per la pintora i il·lustradora cambrilenca Nuri Mariné i complementen el projecte de les “Maletes coeducatives Vivim Igual”, en funcionament des de l’any 2017, destinades, en sistema de préstec,  als centres educatius de primària i secundària de Cambrils amb l’objectiu de donar suport a la tasca coeducativa que es realitza des dels centres docents.

Aquesta setmana els centres han rebut la visita de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Tarragona, Ekaterina Kàtcheff, acompanyada de la regidora de Cultura,  Cinta Ballesté, i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélèn Arcelin.