Les persones que es vulguin oferir com a voluntàries poden enviar un correu a participacio@cambrils.org

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Participació ciutadana
  • Serveis associats: Policia

El comitè de coordinació municipal de l’Ajuntament de Cambrils coordina una xarxa d’ajuda mútua per canalitzar les ofertes de voluntariat rebudes i donar suport a persones amb necessitats bàsiques durant el confinament.

Les persones que puguin i vulguin oferir-se com a voluntàries poden enviar un correu electrònic a participacio@cambrils.org o trucar al telèfon 010 / 977 79 45 79 indicant nom i cognom, dni, edat, barri de residència, si pertanyen a alguna entitat i la disponibilitat.

L’Ajuntament elaborarà una base de dades que es coordina amb Protecció Civil per donar suport en tasques diverses per cobrir les necessitats detectades pel personal de Serveis Socials, que coneix les persones vulnerables aïllades. Les tasques habituals són les de fer la compra, anar a la farmàcia o passejar mascotes, entre altres.

Des de de Participació també s’han activat els Consells de Barri amb l’objectiu que les associacions puguin fer d'antena veïnal si saben de casos de persones vulnerables aïllades i posar-ho en coneixement dels circuits municipals.

L'Ajuntament de Cambrils segueix les recomanacions de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball i Afers Socials per coordinar les iniciatives solidàries sorgides de la mobilització ciutadana en suport de les persones vulnerables en el marc de l’emergència sanitària amb l’actuació dels poders públics locals competents en funció del seu àmbit d’actuació –en concret, les autoritats sanitàries, protecció civil i els serveis socials.