La primera trobada es va celebrar ahir dimecres i hi van participar representants dels diferents sectors econòmics del municipi. L’objectiu és consensuar propostes per pal·liar els efectes de la paràlisi provocada per la crisi sanitària.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Promoció Econòmica

El govern de l’Ajuntament de Cambrils va convocar ahir dimecres, 15 d’abril, una quinzena de representants del teixit econòmic del municipi per identificar necessitats presents i futures del sector empresarial i comercial, fixar objectius i línies de treball, i consensuar propostes per a l’elaboració d’un pla de reactivació econòmica.

La trobada virtual va ser presidida per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i va comptar amb la participació dels portaveus dels grups de govern, Oliver Klein (Promoció Econòmica), Lluís Abella (Serveis i Protecció Ciutadana) i Alejandro Garcia (Polítiques Actives d’Ocupació); la regidora de Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs, i el regidor d’Activitats, Enric Daza.

La sessió va servir per analitzar la situació actual des dels diferents punts de vista i definir conjuntament accions amb la col·laboració público-privada, que s’hauran d’afegir a les mesures extraordinàries socials i econòmiques ja aprovades pel govern municipal.

Aquesta primera reunió tindrà continuïtat amb una propera trobada que se celebrarà d’aquí a 15 dies. D’altra banda, el govern municipal planteja la formació de taules de treball sectorial específiques amb representants de cada sector per treballant conjuntament i concretar les línies generals en propostes d’acció específiques.

L’objectiu és elaborar un pla de reactivació econòmica per fer front a l’impacte econòmic que han suposat les restriccions de la declaració d’estat d’alarma prorrogada derivada de la crisi sanitària, el confinament i la paràlisi de l’activitat.

Entre les accions tractades durant la primera reunió hi ha les rebaixes de taxes i impostos municipals i en properes trobades caldrà definir les propostes d’incentius i ajuts a les empreses, la planificació d’accions transversals, mesures per fomentar l’activitat econòmica, plans d’ocupació i contractació laboral i campanyes de sensibilització.

El govern ha afirmat que és imprescindible una resposta conjunta i consensuada de tots els agents econòmics de Cambrils per reconstruir el teixit econòmic i recuperar el pols previ a la crisi. «El futur és incert i per això ens hem d’adaptar i anticipar a les noves situacions per revertir la paràlisi econòmica amb el menor temps possible, a mesura que el desconfinament progressiu permeti tornar a les activitats ordinàries», han assegurat. «Des del govern de l’Ajuntament de Cambrils hem treballat des del primer dia i hem anat adoptant les mesures extraordinàries necessàries, tant socials i econòmiques, per fer front a l’impacte inicial de la crisi a la ciutadania cambrilenca», ha explicat l’alcaldessa.

Entitats i associacions convocades

A la cimera hi van assistir la Federació d’Empresaris de Cambrils (FECAM), l’Associació Local d’Empreses de la Construcció de Cambrils (ALECC), l’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils (AEHC), la Unió de Botiguers (UB), la Xarxa del Port, l’Associació de Comerciants Vilacentre, l’Associació d’Hotels Grans, l’Associació d’Hotels familiars, l’Associació de Càmpings, l’Associació Apartaments turístics, la Cooperativa Agrícola de Cambrils, la Confraria de Pescador de Cambrils i el Club Nàutic de Cambrils.

Manifest

Per altra banda s’ha redactat el manifest ‘Compromís per la reactivació econòmica del municipi de Cambrils’ al que les entitats i associacions empresarials que conformen la cimera es podran adherir de manera voluntària.

El document manifesta el compromís a treballar conjuntament en les trobades i futures taules sectorials, planificar accions per reactivar l’activitat empresarial, treballar en xarxa i establir sinèrgies amb tot el teixit per optimitzar els recursos públics i privats existents i potenciar les fortaleses, i promoure l’ocupació de cambrilencs i cambrilenques.