El Departament de Cultura també ha publicat les bases dels Premis Vila de Cambrils de Fotografia, Narrativa Marítima i Poesia. Els premis tornen a coincidir en un mateix any i se celebrarà un lliurament conjunt el 25 de novembre a la Sala de Plens.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Ajuntament de Cambrils ha convocat la 3a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, que fins el 14 de setembre està oberta a artistes de totes les disciplines visuals que hi vulguin presentar obres relacionades amb la gastronomia.

D’altra banda, el Departament de Cultura també ha publicat les bases dels altres tres certàmens culturals: el 28è Premi de Fotografia Vila de Cambrils, el 8è Premi de Narrativa Marítima-Josep Lluís Savall i el 7è Premi de Poesia Vila de Cambrils.

Les quatre convocatòries tornen a coincidir en un mateix any per primera vegada des de la transformació de l’antic premi de pintura en Biennal d’Art Gastronòmic. L’objectiu és potenciar i donar encara més reconeixement als Premis Vila de Cambrils. El lliurament de premis de tots els certàmens tindrà lloc el dia 25 de novembre de 2018 a les 12h a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils.

Les bases dels premis ja es poden descarregar i consultar a través d’aquest enllaç de la pàgina web de l’Ajuntament de Cambrils.

28è Premi de Fotografia Vila de Cambrils

És un premi organitzat per l’Agrupació Fotogràfica Cambrils, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils,  que convoca aquest premi des de l’any 1972. La participació és exclusivament de forma digital i està obert a tots els fotògrafs del món. La data límit de recepció de les obres serà el 19 d’octubre de 2018 per presentar les obres. El formulari de participació es troba a www.afCambrils.com.

Els fotògrafs poden participar en quatre seccions: lliure, en monocrom, lliure, en color , retrat, en monocrom o color i viatges, en monocrom o color. El Premi d’Honor Vila de Cambrils, està dotat amb 1.000€ i insígnia especial FIAP al millor autor del Saló.

8è Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall

Aquest premi té com a finalitat promoure i donar suport a la nostra llengua escrita i de fer que la mar, element ineludible en l’evolució història de la nostra vila, adquireixi una paper protagonista i ens impulsi com a referent literari i cultural del nostre país.

Els participants hauran de ser majors de 18 anys i les seves obres hauran d’estar escrites en llengua catalana i en qualsevol modalitat del gènere narratiu (novel·la, recull de contres, dietari o relat de viatges) adreçades a un públic adult. Cada autor podrà concursar-hi amb una sola obra, la temàtica de la qual haurà de ser el mar. Les obres, que hauran de ser originals i inèdites, s’han d’enviar per correu electrònic a l’adreça premidenarrativa@cambrils.cat

L’autor de l’obra guanyadora rebrà un premi de 3.000€ així com l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània. La data límit de recepció de les obres serà el 17 de setembre de 2018.

7è Premi de Poesia Vila de Cambrils

Aquest premi  té la voluntat de promoure la nostra llengua escrita en vers, així doncs, les obres presentades hauran de ser escrites en llegua catalana, original i inèdites. Hi poden prendre part totes les persones major de 16 anys d’arreu del món. La temàtica escollida de les obres serà lliure i poden ser presentades en suport paper a la recepció de l’Ajuntament de Cambrils o través d’adreça premipoesia@cambrils.cat

Cada autor només podrà concursar amb una sola obra. S’atorgarà un primer premi de 500€ i un segon premi de 200€. La data límit de recepció de les obres serà el 17 de setembre de 2018.

3a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic

La Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, que té els seus orígens en l’antic premi de pintura Vila de Cambrils, que va estar convocat en 31 edicions. Es organitzada pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils amb el patrocini de Repsol i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

El termini de presentació dels projectes es va iniciar el dia següent de la publicació de la convocatòria al BOPT i finalitzarà el dia 14 de setembre de 2018, els participants optaran a un premi de 6.000 euros i un accèssit de 1.000 euros.

La Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils està oberta a totes les disciplines artístiques visuals contemporànies. Les obres seleccionades s’exposaran a la sala Àgora dins del mateix Ajuntament de Cambrils.

Està prevista la realització de forma paral·lela de múltiples activitats relacionades amb la gastronomia entre el novembre de 2018 i el març de 2019. Es programaran des de conferències, representacions teatrals i concursos de fotografia fins a exposicions, tallers, concerts o maridatge musical.

El departament de Cultura aposta per la continuïtat d’aquest premi amb la voluntat d’incrementar el valor  inicial de la unió de l’art i la gastronomia, que va ser la inspiració i la base de la primera edició de la biennal l’any 2014.