Amb aquesta actuació finalitzaran les obres d’un dels principals accessos, després d’eliminar la barrera històrica entre la Pallissa i l’Eixample. L’execució del projecte serà possible gràcies al conveni signat amb la propietat per l’ocupació anticipada dels terrenys afectats.

  • Categoritzat com: Comunicació Obra Pública

El Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament de Cambrils construirà dues rotondes per connectar el nou pont sobre la riera d’Alforja i millorar la mobilitat i la seguretat. Aquests treballs seran la culminació de les obres realitzades a un dels principals accessos a Cambrils per eliminar una barrera arquitectònica històrica i reconvertir l’antiga carretera N-340 en l’avinguda Baix Camp. La remodelació va consistir en l’enderroc de l’antic pont, la construcció del nou pont integrat a la trama urbana i la reordenació de l’entorn.

Les obres que s’impulsen ara són la construcció d’una rotonda a cada costat del pont, la urbanització de part de la vorera i la remodelació d’un tram de calçada de l’avinguda Adelaida. L’execució del projecte serà possible gràcies al conveni signat amb la propietat per a la ocupació anticipada dels terrenys i el seu compromís a finançar la part de les obres compreses dins del sector urbanístic a desenvolupar. El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, ha explicat que les obres eren necessàries per finalitzar amb la provisionalitat actual, millorant la mobilitat i la seguretat d'aquesta zona d'accés al municipi.

Per una banda, el projecte contempla la construcció d’una rotonda davant del Museu Molí de les Tres Eres, a la cruïlla de l’avinguda Nova Augusta amb l’avinguda Adelaida; la urbanització de la vorera que toca a la riera i el desdoblament del tram nord de l’avinguda Adelaida, que passarà d’un carril a dos carrils. Aquesta actuació permetrà connectar el tram urbanitzat davant del Museu Molí de les Tres Eres i donar continuïtat a l’avinguda Adelaida a partir del carrer Pere Moretó.

Per altra banda, es preveu la construcció d’una semi rotonda a l’altre costat del pont per millorar la cruïlla de l’avinguda Baix Camp amb el passeig La Salle, substituint els elements de senyalització viària horitzontal per un element d’obra.