El consistori ha encoratjat a les víctimes i testimonis a denunciar les agressions i ha recordat els serveis d’atenció de què disposa

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat

L’Ajuntament de Cambrils mostra el seu rebuig més contundent davant l’agressió sexual patida la nit de Sant Joan per part d’una dona al nostre municipi.

Qualsevol forma de violència exercida contra les dones vulnera els nostres drets fonamentals, la nostra llibertat i en el cas de la violència sexual la nostra sexualitat.

Posem el pes de la responsabilitat en els homes masclistes que no entenen ni respecten que una relació s’estableix únicament des del consentiment conscient i lliurement atorgat, un consentiment que pot deixar de ser-ho en qualsevol moment i que ha de respectar-se de forma immediata.

Hem de desconstruir la cultura masclista que cosifica, objectualitza i hipersexualitza a les nenes i dones, que socialitza als nens i homes des dels privilegis sobre les dones, que fomenta l’egoisme, la violència i la desigualtat de gènere.

A Cambrils no tolerem cap forma de violència sobre les dones i condemnem rotundament l’agressió sexual patida a l’hora que mostrem el nostre suport a totes les dones supervivents de la violència masclista, posant a la seva disposició els diferents serveis municipals que garanteixen els seus drets des de l’atenció social, psicològica, jurídica, sanitària i policial.

Els nostres cossos no es miren des de la incomoditat, no es comenten, no s’utilitzen. Els nostres cossos son només nostres i es respecten. Els nostres cossos no es toquen sense el nostre consentiment lliurement atorgat. Només el sí és sí, i ho és únicament mentre decidim que ho sigui. Prou violències masclistes!

L’Ajuntament de Cambrils es compromet a seguir treballant en coordinació amb altres administracions per conscienciar a la ciutadania i eradicar aquesta xacra. El consistori cambrilenc disposa de la Xarxa d’Atenció a Víctima (XAV) de la Policia Local i del Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD), que dóna suport a les víctimes i les acompanya en coordinació amb altres serveis municipals.

A més, des de l’àrea d’Igualtat s’elaboren plans, s’impulsen campanyes de sensibilització per la ciutadania i programes eductius per a les escoles i instituts. D’altra banda, Joventut també treballa amb programes i accions preventives com el Punt de Salut.

Durant el confinament, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya per promocionar els serveis d’atenció contra la violència masclista, que es poden consultar aquí: https://www.cambrils.cat/igualtat/copy_of_serveis/servei-d-informacio-i-assessorament-a-les-dones-siad